Klassiek op zondag: Maria & Nathalia Milstein

Maria Milstein (viool) & Nathalia Milstein (piano)

Klassiek
 • Locatie Kleine Zaal
 • Tijd 12:00
 • Pauze Nee
 • Rang 1 € 24,50

De zusjes Maria en Nathalia Milstein groeiden op in een familie van musici, zij begonnen als viool piano duo samen te spelen zodra hun leeftijdsverschil – 10 jaar – dat toeliet. In 2017 brachten de twee hun eerste cd La Sonate de Vinteuil uit op het Mirare label. Deze opname werd door de internationale pers lovend ontvangen en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste cd van 2017. 

Het tweede album van Maria en Nathalia Ravel Voyageur, uitgebracht in 2019, kreeg eveneens internationale erkenning en werd bekroond met de prestigieuze Diapason d’Or. Het duo treedt in Europa regelmatig op in zalen zoals het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, BOZAR in Brussel, Diligentia in Den Haag, De Bijloke in Gent, de Philharmonie in Essen en het Teatro Ristori in Verona, en wordt regtelmatig uitgenodigd te verschijnen op toonaangevende festivals als La Roque d’Anthéron, La Folle Journée, het Colmar International Festival, Thüringer Bachwoche en in Nederland bij het Oranjewoudfestival, Wonderfeel en het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. 

In 2024 neemt het duo de complete werken voor viool en piano van Franz Schubert op (Mirare). 

Maria Milstein is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen zoals Città di Brescia, Rodolfo Lipizer en het ARD Concours. In 2016 ontving zij de Borletti-Buitoni Fellowship en in 2018 de Nederlandse Muziekprijs – de hoogste onderscheiding voor een klassieke musicus in Nederland. Samen met Hannes Minnaar en Gideon den Herder vormt Maria het succesvolle Van Baerle Trio. 

Maria studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam bij Ilya Grubert, in Londen bij David Takeno and aan de Chapelle Musicale Reine Eilsabeth in Brussel bij Augustin Dumay. Zij speelt op de “Herman Krebbers” viool van Michel Angelo Bergonzi en met de Léonard Tourte strijkstok van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Zij is als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Nathalia Milstein won in 2015 de Dublin International Piano Competition en in 2017 de Young Soloists Prize van de Médias Francophones Publics. Nathalia is als recitalist op prestigieuze podia te horen in zowel Europa als de VS, in zalen als Wigmore Hall/London, Gewandhaus/Leipzig, Pierre Boulez-saal/ Berlijn en Carnegie Hall in New York, en wordt uitgenodigd op te treden op festivals zoals La Roque d’Anthéron, Flâneries Musicales de Reims, La Folle Journée, New Ross Piano Festival, Lille Piano Festival, Zaubersee Festival en Radio France Festival. 

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

 • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
 • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Perfecte Pauze arrangement - € 9,50 pp

Indien er geen pauze in de voorstelling zit, ontvang je dit arrangement na afloop. 

 • Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers
 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

 • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

 • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips