Over ons

We worden steeds groener

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda willen milieuvriendelijke organisaties zijn. Om hier te komen, kregen we hulp van Bureau 8080, een gespecialiseerd advies- en projectmanagementbureau op het gebied van duurzaamheid.

We werken met een duurzaamheidsprogramma dat Bureau 8080 heeft opgesteld met input van ons team. Dit programma omvat beleid, doelstellingen en concrete maatregelen, zoals beter afvalbeheer en overleg met productiebedrijven en gezelschappen over het vergroten van duurzaamheid.

Het gebouw van de schouwburg is eigendom van de Gemeente Gouda, die meewerkt aan duurzame verbeteringen zoals dakisolatie, zonnepanelen en efficiëntere verwarmingsketels. Eén van de grootste aanpassingen van de zomer van 2023 was de vervanging van al ons traditionele theaterlicht door LED. We verwachten dat dat een behoorlijke energiebesparing oplevert.

Voor Cinema Gouda wordt de mogelijkheid voor het plaatsen van zonnepanelen onderzocht.

Ook realiseren we duurzaamheidsinitiatieven zoals het vervangen van foyerverlichting door LED en verminderen we verspilling door minder papier brochures te gebruiken en meer digitale brochures aan te bieden.

Heb je suggesties?

Heb jij tips voor meer duurzaamheid in onze organisaties? Laat het ons weten via greenteam@goudseschouwburg.nl