Verwondering avond

Over ons

Welkom bij de Goudse Schouwburg

We zijn er voor jou

De Goudse Schouwburg wil met kunst en cultuur mensen ontroeren en gesprekken aanwakkeren. We bieden podiumkunsten voor iedereen, voor elke achtergrond of leeftijd, en we werken aan een zo groot mogelijke toegankelijkheid.

We leggen ons oor te luisteren naar wat er in Gouda leeft en ontwikkelen nieuwe programma’s voor de stad samen met Gouwenaren en lokale partners. Zo wordt er gewerkt met een programmeringsraad voor jongeren en voor de donderdagmiddagmatinee. Naast meer dan 300 theatervoorstellingen en activiteiten per jaar zijn we als Podium van de Stad dé culturele ontmoetingsplek van Gouda en omgeving. Voel je bij ons thuis, waar je ook vandaan komt!

Samen met professionele theater gezelschappen betrekken we nieuwe bezoekers bij theater, met extra’s en randprogramma’s die aansprekende thema’s behandelen. We inspireren en verbinden mensen, zowel in ons theater als daarbuiten met tal van culturele activiteiten en evenementen.

Ook zijn we trots op onze samenwerking met de theaters van Dordrecht en Leiden binnen de Theaterdelta. We  delen kennis en ervaring, en ontwikkelen nieuwe programma’s en projecten, zodat we samen groeien en onze bezoekers nog beter van dienst kunnen zijn.

Eén organisatie, twee locaties

Samen met Cinema Gouda zijn we één organisatie. Naast voorstellingen, concerten en activiteiten in de Goudse Schouwburg vertonen we al bijna 10 jaar de allernieuwste films. Bij Cinema Gouda kun je 7 dagen per week in 6 zalen genieten van de nieuwste blockbusters en indrukwekkende art house films, met topkwaliteit in beeld en geluid.

We brengen onze ambities in de praktijk

Bekijk ons meerjarenbeleid 2023-2027 en ons jaarverslag 2022 digitaal.

Team

We stellen ons even voor

Duurzaamheid

Onze organisatie wordt steeds groener!

Vacatures

Banen en stages bij de schouwburg

Technische informatie

Technische specificaties Grote & Kleine zaal