Over ons

Ons team

Theater, passie en creativiteit

Ons energieke team staat elk theaterseizoen vol enthousiasme voor je klaar met meer dan 300 verrassende en bekende programma’s.

Maar de Goudse Schouwburg biedt nog meer dan alleen theater, dans en muziek. Als Podium van de Stad willen elkaar ontmoeten, met jou samenwerken, gesprekken aanwakkeren, Gouda inspireren. Het gaat ons erom zoveel mogelijk mensen beleving te bieden, in en buiten ons gebouw.

We organiseren ook zelf producties, werken samen met lokale partners in Gouda aan projecten zoals Express Yourself voor jongeren en Gouden Dans voor senioren.

We zijn er trots op dat inwoners van Gouda meepraten en meebeslissen met ons aanbod. Dat doen we met onze Jongeren Programmeringsraad en met enthousiaste donderdagmiddagprogrammeurs.

Ook brengen we samen met theatermakers contextprogramma’s tot leven. Zij vertellen verhalen, dagen ons uit en laten ons lachen of nadenken. In gesprek met ons publiek, inwoners en lokale partners vergroten we op deze manier de impact van hun voorstellingen.

We dagen je uit om op avontuur te gaan en nieuwe makers en onbekende namen te ontdekken.

Laat van je horen!

Heb je zelf een idee voor een project of productie? Laat het ons weten. Samen voegen we nog meer creativiteit en betekenis toe aan ons programma en aan onze stad.