Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam / Erik Whien - Jacob Derwig e.a

Toneel
 • Locatie Grote Zaal
 • Tijd 20:00
 • Pauze Nee
 • Rang 1 € 30,50
 • Rang 2 € 28,50
 • Rang 3 € 18,50

De bejubelde voorstelling Verdriet is het ding met veren is opnieuw te zien in de Nederlandse theaters. De pers was unaniem lovend en Jacob Derwig werd genomineerd voor de Louis d’Or.    

Erik Whien en Jacob Derwig brengen het hartverscheurende boek Verdriet is het ding met veren van Max Porter naar het toneel. Een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.  

Regisseur Erik Whien brengt hiermee één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het rauwe maar liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is? 

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. Een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

De pers:

“Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling” De Volkskrant «««««  

“Verdriet is poëtische denkoefening over chaotische rouw” NRC Handelsblad ««««  

“Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces” Trouw «««««
“Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.” De Telegraaf «««« 

”Jacob Derwig indrukwekkend” Nederlands Dagblad ««««
“Wat Jacob Derwig in Verdriet is het ding met veren neerzet is zonder meer uitzonderlijk. Hij imponeert met grillig, ongepolijst en meerduidig spel in een voorstelling waarvan je hoopt dat die nog lang op het repertoire blijft.”  Juryrapport van de Nederlandse Toneeljury

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding aangeboden. De inleidingen worden meestal gegeven door een betrokkene bij de voorstelling, zoals de regisseur, de dramaturg, een acteur, etc. De inleiding duurt maximaal 30 minuten en is voor €5,- te boeken bij de voorstelling. Nadat je de stoelen hebt gekozen voor de voorstelling krijg je in het bestelscherm de mogelijkheid om de inleiding bij te boeken. Als je al tickets hebt voor de voorstelling kan je contact opnemen met de afdeling Tickets & Service om een inleiding te boeken. Mail hiervoor met kassa@goudseschouwburg.nl of bel met 085 – 239 1501. 

Credits

Regie: Erik Whien  

Tekst: Max Porter  

Vertaling: Saskia van der Lingen  

Bewerking: Jacob Derwig   

Dramaturgie: Casper Vandeputte  

Spel: Jacob Derwig e.a.  

Vormgeving: Julian Maiwald  

Kostuums: Rebekka Wörmann  

Muziek: Thijs van Vuure 

Scènefoto’s: Sanne Peper

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

 • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
 • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

 • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

 • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips