Mijn bezoek

Voor scholen

Ontdek met jouw klas de geheimen van het theater.

Backstage rondleiding

De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 en voor jongeren. Ontdek de geheimen van het theater tijdens een spannende rondleiding voor en achter de schermen van de Goudse Schouwburg.

  • Hoe voelt het om op het grote toneel te staan?
  • Wat is een trekkenwand?
  • Hoeveel kleedkamers zijn er en hoe zien ze eruit?
  • En nog veel meer…

Tijdens onze rondleidingen door De Goudse Schouwburg beantwoorden we al deze vragen en meer. Elke leerling ontvangt een ticket waarmee ze plaats mogen nemen in onze prachtige Grote zaal. We nemen een kijkje in een echte kleedkamer en wie weet laat onze technische dienst enkele leuke theatertrucjes zien. Na de rondleiding krijg je natuurlijk een drankje in het Theatercafé.

Backstage rondleiding jongeren

De rondleiding wordt aangepast aan de leeftijd van de leerlingen. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die meer willen weten over de technische aspecten van het theater bieden we zelfs een extra lange rondleiding aan.

Reserveren

Neem voor meer informatie, prijs, en je reservering contact op met Daniëlle de Korte via telefoonnummer 085 – 239 1500, d.dekorte@goudseschouwburg.nl

We zien ernaar uit je te verwelkomen in de betoverende wereld van theater!

Voortgezet onderwijs

Een voorstelling bezoeken met de klas
Wil je als docent met een groep leerlingen een voorstelling bezoeken? Of wil je meer weten over het educatieve aanbod van een gezelschap of een workshop organiseren rondom het bezoek aan een voorstelling? Neem dan contact met ons op via info@goudseschouwburg.nl. Zie onze selectie van voorstellingen voor jongeren.

Vind je het lastig om de klas voor te bereiden op een bezoek aan de schouwburg? Ook daar kunnen we bij helpen. Veel theatergezelschappen ontwikkelen educatiemateriaal bij hun voorstellingen dat goed ingezet kan worden als voorbereidend materiaal in de klas. Daarnaast hebben we ook een aantal spelregels opgesteld voor tijdens het bezoek.

Theaterregels

Bezoek je een voorstelling met de klas? Dan hebben we een aantal spelregels. We vragen je deze regels voor de voorstelling door te nemen met de leerlingen.

Voor leerlingen
Denk aan de acteurs: De acteurs staan live op het podium en moeten zich kunnen concentreren op hun spel. Bewaar de gesprekken met klasgenoten of het commentaar op de voorstelling tot na de voorstelling en blijf tijdens de voorstelling op je plek zitten.
Aanwijzingen van het personeel van de Goudse Schouwburg dienen altijd te worden opgevolgd.
Het personeel is bevoegd de toegang te ontzeggen of het verblijf vroegtijdig te beëindigen.
Jassen en tassen worden verplicht afgegeven bij de garderobe.
Eten en drinken is niet toegestaan in de theaterzaal
Mobiele telefoons worden vóór de voorstelling uitgezet.
Toiletbezoek alleen voor aanvang van de voorstelling of in de pauze.
Roken is in het gebouw nergens toegestaan.

Voor docenten
Voorbereiding.
We gaan ervan uit dat het theaterbezoek voorbereid wordt in de les en dat de regels worden doorgenomen met de groep. De educatiemedewerker van het theater, het gezelschap kan daarbij ondersteunen. Voor meer informatie over educatieve programma’s bij voorstellingen kun je contact met ons opnemen via info@goudseschouwburg.nl.

Begeleiders.
We verwachten dat er per 15 leerlingen één begeleider meekomt en dat deze bij het niet naleven van de spelregels in ons theater ingrijpt. De begeleiders zitten tussen de leerlingen zodat ze, als het nodig is, kunnen ingrijpen.

Laatkomers kunnen niet altijd toegelaten worden tot de voorstelling. Ook werkt het vaak erg onrustig als er scholieren naar het toilet gaan tijdens de voorstelling. Zorg dat de groep er minstens een kwartier voor aanvang is.