Agenda

MusicalMakers – Cirkels, een leesvoorstelling

Musical
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30 - 22:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 12,50
Archief

Als Goudse Schouwburg geven we graag nieuwe makers een kans om vlieguren te maken in ons theater. Dat doen we onder andere in de serie 3×30. Door een samenwerking aan te gaan met MusicalMakers gaan we een stap verder. Makers krijgen niet alleen de kans om voorstellingen te ontwikkelen, maar jij krijgt de kans om vanaf het prille begin bij het maakproces betrokken te zijn. Een unieke kans dus om een musical in wording nu al te zien. Vanavond gaan we de nieuwe Nederlandse musical Cirkels aan jou als lees-voorstelling presenteren.  Cirkels is een nieuwe Nederlandse coming of age musical van Kiki Jaski & Jan Groenteman (Jaski & Groenteman) in samenwerking met OpusOne en MusicalMakers, geïnspireerd op verhalen uit het echte leven én een vleugje sterrenkunde. Met een cast bestaande uit een mix van ervaren en jonge acteurs. Na de voorstelling gaan we in gesprek met de makers & een deel van de cast.

Waar gaat Cirkels over?
We beleven 24 uur uit het leven van tiener Joy. In aanloop naar het schoolfeest maken we kennis met haar medeleerlingen, docenten en ouders, die net als Joy op een keerpunt in hun leven staan. Als midden op de dag een volledige zonsverduistering plaatsvindt komt alles in een stroomversnelling. In Cirkels laten we zien hoe het allerkleinste met het allergrootste verbonden is.

Wie gaan Cirkels maken?
Cirkels wordt gemaakt door Kiki Jaski en Jan Groenteman, twee makers die dit seizoen al in de Goudse te zien waren met Familie Ver-mi-celli. Onder de inhoudstekst kun je meer over hen lezen. Cirkels wordt gespeeld door Lakshmi Gajadin, Cody Schuitemaker, Marnix Lenselink, Ward van Klinken, Rose Anne van Elswijk, Gabby Bakker, Ad Knippels en Guillano Herdigein.

 

Creatives

  • Script & regie: Kiki Jaski
  • Muziek en liedteksten: Jan Groenteman
  • Vocale arrangementen en muzikale leiding: Jan Groenteman & Ezra van Nassauw
  • Dramaturgie: Naomi Teekens

 

Cast

Lakshmi Gajadin, Cody Schuitemaker, Marnix Lenselink, Ward van Klinken, Rose Anne van Elswijk, Gabby Bakker, Ad Knippels en Guillano Herdigein

 

Over Kiki Jaski & Jan Groenteman (Jaski & Groenteman)

Jan Groenteman studeerde af als jazzpianist aan het Conservatorium van Tilburg. Daarna ontwikkelde hij zich tot componist en songwriter voor muziektheater en musical. Met Een Wintersprookje (M-lab) werd hij genomineerd voor de Musical Awards voor beste muziek en beste liedteksten. Hij schreef samen met zijn broer Keez Groenteman muziek voor Showponies I & II, Snowponies en No Ponies van Alex Klaasen. Jan en Keez schreven samen de liedjes voor Selma Ann Louis (Musical Award beste kleine musical). Jan schreef de muziek voor De Mol en de Paradijsvogel van Opus One die in 2023 werd omarmd door pers en publiek. Hij is songwriter voor de jeugd bij Het Concertgebouw, 123Zing en Klokhuis. Hij schreef de liedjes voor Superjuffie! en werd 3 keer genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. In 2022 won hij die prijs met Keez (muziek) en Jurrian van Dongen (tekst) voor Give me some skin (Klokhuis). Hij schreef nummers voor onder meer Paul de Leeuw, Henry van Loon, Anne-Marie Jung, Rick Paul van Mulligen, Do en Tjitske Reidinga.bJan’s solo-piano muziek is miljoenen keren gestreamd op Spotify. Binnenkort verschijnt zijn eerste volledige pianoalbum: Mag het wat zachter.

Kiki Jaski studeerde af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Ze ontwikkelde zich als maker bij Huis van Bourgondië met haar eigen voorstelling De Nieuwe Kleren van de Keizer, waar ze transpersonen met hun eigen verhaal op het toneel zette. Als actrice speelde ze in verschillende voorstellingen van Golden Palace. Met Jan Groenteman vormde ze het duo Groenteman & Vrouw. Zij maakten voorstellingen over maatschappelijke thema’s op het grensvlak van kleinkunst en muziektheater. Ze schreef en regisseerde muziektheatervoorstellingen voor het concertgebouw met o.a. Amsterdam Sinfonietta, Lavinia Meijer, Rop Verheijen en Elise Schaap. Voor Thijs Borsten schreef en regisseerde ze onder meer de succesvolle muziektheaterproductie Pavarotti meets Alberti. Ze deed de regie voor Welkom bij mijn zielige jeugd van Aaf Brandt Corstius en Een avond gezelligheid van Aaf & Lies. Met Theater Jaski maakte ze voorstellingen voor de jeugd i.s.m. Het Concertgebouw, en De Cello Biënnale. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek Sjakie en Jopie bij uitgeverij Leopold en in 2023 ging de gelijknamige voorstelling in première. Kiki was hoofd educatie bij jongerentheatergezelschap PolderTheater.

Jaski & Groenteman
Kiki Jaski en Jan Groenteman maken sinds 2010 samen muziektheater. Ze vinden elkaar in de liefde voor het vertellen van verhalen van nu over mensen die je elke dag ziet. Naast hun eigen projecten maakten ze de laatste jaren verschillende jeugdvoorstellingen vanuit Theater Jaski. Nu zijn ze klaar voor het maken van hun eerste avondvullende musical, het genre waar hun hart ligt.

STUDENTENKORTING
Bij Cirkels is er een studentenprijs van 9 euro. Je kunt studentenkaarten online reserveren. Bij de kaartcontrole wordt naar geldige studentenkaart gevraagd.

Bij deze voorstelling zit geen consumptie inbegrepen.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips