Klassiek op Zondag: Het Kofferbak Collectief

Plastic party!

Klassiek
 • Locatie Kleine Zaal
 • Tijd 12:00
 • Pauze Nee
 • Rang 1 € 24,50

W.A. Mozart – selectie uit Così fan tutte, Don Giovanni en Le nozze di Figaro

Een vrolijke mini-opera over hoe we onszelf de vernieling in consumeren 
De Plastic Party. Ooit kreeg vrijwel iedere huisvrouw met dit fenomeen te maken. Je organiseerde de party en kreeg een even handig als onverwoestbaar cadeau. Je ging erheen omdat je buurvrouw ook bij jou was geweest en kwam thuis met iets overbodigs wat je eigenlijk helemaal niet van plan was te kopen: eieropwarmers, frisdoosjes, wonderkommen…Objecten die tot in lengte van dagen onze keukenkastjes zullen blijven bevolken. 

In de wegwerp-samenleving van nu is helemaal geen plaats meer voor onverwoestbaarheid. De tijd lijkt het iconische kunststof keukengerei te hebben ingehaald. Iedere T-Party zou zomaar The Last Tupper kunnen zijn…En dan? Komt er dan ook een einde aan alles waar de Plastic Party voor stond? Een einde aan de duurzaamheid? Aan de economische emancipatie van de huisvrouw? 

Kunnen we ons een wereld zonder überhaupt voorstellen? 

“The Last Tupper” is een vrolijke opera over hoe we onszelf de vernieling in consumeren. David 

Prins schreef het gloednieuwe Nederlandse libretto en gebruikte hiervoor een selectie uit Mozarts even prachtige als onverwoestbare opera’s “Così fan tutte”, “Don Giovanni” en “Le nozze di Figaro”. It’s party time! Kom meefeesten nu het nog kan…

Het Kofferbak Collectief
Het Kofferbak Collectief maakt reizend locatietheater waarbij de locatie het decor van de voorstelling vormt. Het Kofferbak Collectief bestaat uit drie avontuurlijke musici: Klaartje van Veldhoven (sopraan), Renée Bekkers (accordeon) en Mattijs van de Woerd (bariton), en wordt in deze voorstelling aangevuld met mezzo-sopraan Michaela Riener en cellist Charles Watt. In de claustrofobische covid-zomer van 2020 bedacht het gezelschap, samen met cellist Benjamin Glorieux, een openlucht-mini-opera gebaseerd op de Bauern-Kantate van J.S. Bach. Deze Boerencantate, gezongen in een Nederlandse vertaling van Carel Alphenaar en voorzien van een dikke virale knipoog door regisseur David Prins, werd een ongekend succes. Op pittoreske buitenplaatsen en boerenerven werden selecte publiekjes getrakteerd op een inkijkje in het boerenleven volgens Bach én anno nu. Een onverwoestbaar muziekstuk in een hoogwaardige uitvoering, gecombineerd met aardse, bij vlagen slapstick-achtige komedie: het bleek een onweerstaanbare formule. “Ineens was corona geen beperkende factor, maar de aanzet tot iets even briljants als grappigs”, aldus Rahul Gandolahage in de NRC (*****). The Last Tupper is de tweede productie van dit inventieve collectief van Nederlandse topmusici. 

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

 • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
 • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Perfecte Pauze arrangement - € 9,50 pp

Indien er geen pauze in de voorstelling zit, ontvang je dit arrangement na afloop. 

 • Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers
 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

 • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

 • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips