Cyrano

Jeroen Spitzenberger, Keanu Visscher e.a.

Toneel
  • Locatie Grote Zaal
  • Tijd 20:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 39,50
  • Rang 2 € 37,50
  • Rang 3 € 23,00

Jeroen Spitzenberger speelt zijn droomrol in het iconische liefdesverhaal van Cyrano de Bergerac. Een gloednieuwe en frisse bewerking van deze tragikomische klassieker, doordrenkt met fonkelende poëzie en levendige livemuziek. 

In deze indrukwekkende interpretatie van Cyrano, met een 11-koppige cast van acteurs en muzikanten, onthult zich een spannende liefdesdriehoek waarin de personages steeds het gevoel hebben tekort te schieten. Cyrano, de charmante en eigenzinnige meesterdichter verbergt zijn liefde voor Roxanne (Shelley Bos) vanwege zijn opvallende lelijke neus. Hij smeedt echter een plan om de onmetelijk knappe Christian (Keanu Visscher) te laten schitteren in de strijd om Roxanne’s hart. Maar waar Cyrano last heeft van zijn lelijkheid, is het bij Christian en Roxanne de schoonheid die in de weg zit. 

In een tijd waarin de perceptie van ons uiterlijk sterk beïnvloed wordt door sociale media en de voortdurende druk om te voldoen aan een ideaalbeeld, is de thematiek van Cyrano misschien wel actueler dan ooit. Geregisseerd door Jasper Verheugd, met teksten van Jibbe Willems en muziek van Fons Merkies wordt dit eeuwenoude verhaal naar de 21e eeuw gebracht. 

Cyrano is een komedie vol muziek, passie en poëzie. Met spitsvondige teksten scherper dan een sabel. Wie gaat er vandoor met de prachtige Roxanne? Cyrano met zijn onbegrensde liefde en charismatische persoonlijkheid óf Christian met zijn grote hart en schoonheid? Dit tijdloze verhaal over liefde, zelfbeeld en de druk van de maatschappij is een klassieker die je gezien móet hebben. 

Jeroen Spitzenberger: “Cyrano is mijn droomrol. Een tragikomische strijd over gezien en gehoord worden in de liefde. Met taal en verbeelding als wapen en voor de zekerheid het zwaard achter de hand.” 

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding aangeboden. De inleidingen worden meestal gegeven door een betrokkene bij de voorstelling, zoals de regisseur, de dramaturg, een acteur, etc. De inleiding duurt maximaal 30 minuten en is voor €5,- te boeken bij de voorstelling. Nadat je de stoelen hebt gekozen voor de voorstelling krijg je in het bestelscherm de mogelijkheid om de inleiding bij te boeken. Als je al tickets hebt voor de voorstelling kan je contact opnemen met de afdeling Tickets & Service om een inleiding te boeken. Mail hiervoor met kassa@goudseschouwburg.nl of bel met 085 – 239 1501. 

Cast
Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Rein Hofman, Finn Poncin, Sem Konijn, Inonge Jante Stekelenburg, Julie-Anne Sikkens

Overige credits

Regie: Jasper Verheugd
Bewerking: Jibbe Willems
Muziek: Fons Merkies
Decor en kostuumontwerp: Joris van Veldhoven
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Technisch producent: Tom Vollebregt – Events Light

 

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Perfecte Pauze arrangement - € 9,50 pp

Indien er geen pauze in de voorstelling zit, ontvang je dit arrangement na afloop. 

  • Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers
  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips