Circus Treurdier

BAAAAA, een voorstelling over blaten

Toneel
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 22,50
Archief

Een voorstelling over blaten.

Bent u ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Wordt u links en rechts ingehaald door schreeuwlelijken die eigenlijk niets kunnen, maar het dankzij hun grote mond toch ver schoppen?
Of bent u juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Dan is BAAAAAA iets voor u!

De eigenzinnige muziektheatermakers van Circus Treurdier zijn terug in het theater met de bejubelde voorstelling BAAAAAA. Virtuoos muziektheater over de balans tussen jezelf overschreeuwen en jezelf laten ondersneeuwen. BAAAAAA is een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld. Over blaaskaken en binnenvetters, roeptoeters en muurbloempjes. Met een goedgebekt koor, praatgrage personages en een buitengewoon moeizame manier van communiceren. BAAAAAA maakte deel uit van de Officiële Juryselectie 2022 en Jan-Paul Buijs pakte een nominatie voor de Louis d’Or. Slotlied ‘Goddank’ is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022 voor beste theaterlied.

De extreem bescheiden hoofdpersoon Guido van Veen is een achtergrondfiguur. Hij voelt zich niet geroepen om te roepen en blijft liever zwijgzaam aan de zijlijn staan.

Guido wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Zoals de zeer aanwezige John, die zichzelf graag hoort praten, over ieder onderwerp een uitgesproken mening heeft en daarmee vrouwen en mannen om zijn vinger windt. Overtuigd van zijn eigen bescheidenheid wacht Guido op de dag dat zijn superieure levenshouding beloond zal worden.
Lukt het Guido om zijn aartsrivaal af te troeven en er met de vrouw van zijn leven vandoor te gaan?

Een ingenieus spiegelpaleis: vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch.
— de Volkskrant
...reeks hilarische gedachte-experimenten [...] rondom een fantastische Jan-Paul Buijs, die als Guido zijn kwelling met verwrongen mimieken en fysieke pijn vormgeeft.
— NRC

Geestige outcasttragedie excelleert in muzikaliteit.’ [...] ‘In twee verpletterende a capella-stukken brengt BAAAAAA al de beslommeringen over eenzaamheid en geborgenheid compact bij elkaar, en installeert het de diepere emotionele lading ...
— Theaterkrant
Het mooie is dat je blijft gissen of muurbloem Guido nu verlegen is, of een verwaande angsthaas. Wat moet je doen als eeuwig buitenbeen? Kun je ontsnappen aan die rol, of moet je die dan maar omarmen?
— Het Parool
BAAAAAA van Circus Treurdier is een intelligent en hilarisch portret van hardnekkige groepsdynamica. Met smeuïg, onbeschaamd spel toont de vijfkoppige cast de meest walgelijke verschijningsvorm van de mens. De spelers boren bovendien een omvangrijk muzikaal spectrum aan: van vervreemdende klankharmonieën op het schooltoneel tot meerstemmige liedjes die ontroeren.
— Nederlandse Toneeljury 2022

Gezellig Nagenieten arrangement

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €11,50 p.p.

Warm Welkom arrangement

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €9,50 p.p.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips