Duurzaamheid

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda hebben de ambitie om te verduurzamen. Hiervoor is een advies- en projectmanagementbureau op het gebied van duurzaamheid ingeschakeld, Bureau 8080. Daarnaast slaan onze medewerkers de handen ineen, om samen met dit thema aan de slag te gaan. 

DUURZAAMHEIDSPROGRAMMA
Bureau 8080 heeft met behulp van een quickscan en input van medewerkers het duurzaamheidsprogramma geformuleerd. Hierin staan niet alleen het beleid en de doelen beschreven, maar ook alle duurzaamheidsmaatregelen waar we als organisatie mee aan de slag gaan. De maatregelen lopen uiteen van het optimaliseren van de afvalstromen tot duurzaamheidsdialogen met productiemaatschappijen en gezelschappen.

LOCATIES
Het gebouw van de schouwburg is van Gemeente Gouda en dat is een sterke bondgenoot als het gaat om verduurzaming. Er is al hard gewerkt aan verbeteringen in, om en op het gebouw van de schouwburg. Denk hierbij aan dakisolatie, zonnepanelen, hoog rendement verwarmingsketels en een nieuw luchtbehandelingssysteem dat onder andere gebruik maakt van restwarmte uit afgezogen lucht. Voor Cinema Gouda onderzoeken we momenteel de haalbaarheid van zonnepanelen op het dak.

GREEN TEAM
Het Green Team is een groep van medewerkers die samenwerkt aan verduurzaming. Alle afdelingen van de organisatie zijn hierin vertegenwoordigd. De eerste acties zijn ook al uitgevoerd. De techniek heeft zo veel mogelijk verlichting vervangen door LED. Daarnaast heeft de marketingafdeling een begin gemaakt om verspilling te voorkomen. Alle bezoekers die in de selectie van de seizoensbrochure zaten, zijn gemaild met de vraag of ze deze willen ontvangen of liever alleen een digitale versie. Dit heeft een besparing van ruim 300 papieren brochures opgeleverd.

Heb je ideeën of tips over duurzaamheid en wil je die delen met het Green Team?
Stuur dan een mailtje naar: greenteam@goudseschouwburg.nl