Nieuws

Workshops, contextprogramma en première van Via Berlin

Na het succes van Instant Happiness, Acts of Citizenship en Instant Love brengt Via Berlin nu Huis G. Een bloedstollende muzikale liefdesthriller. Vrijdag 20 oktober is de laatste try-out en zaterdag 21 oktober is de première te zien in Gouda. De Goudse Schouwburg heeft zoals bij elke voorstelling van Via Berlin weer een indrukwekkend randprogramma rond de voorstelling.

Kunstenaar Madelinde Hageman neemt op 20 en 21 oktober Gouwenaren mee in workshops rond een zoektocht om de schoonheid te ontdekken van dat wat gebroken is. De vorm is geïnspireerd op de Japanse traditionele kunstvorm Kuntsugi. Net als in deze kunstvorm gaan deelnemers aan de slag met aardewerken scherven en gekleurd lijm. Lukt het om nieuwe objecten te maken van deze scherven?

Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben en iedereen is welkom. Ben je nieuwsgierig? Meld je alleen of als groep gratis aan voor één van de data via Reinier Postma op r.postma@goudseschouwburg.nl. De duur van de workshops is twee uur van 15:00 tot 17:00 en het aantal deelnemers is minimaal vijf tot maximaal vijftien personen.

Met Via Berlin haalt de Goudse Schouwburg opnieuw een bijzondere theatervorm in huis. Huis G is een sensueel, beklemmend en ontroerend liefdesverhaal dat de toeschouwer getuige maakt van de vele kanten van een verslavende relatie op de grens tussen liefde en geweld. Koop een kaartje voor de voorstelling via goudseschouwburg.nl

Na de voorstelling zal er in het theatercafé een contextprogramma zijn van Via Berlin. Door middel van de silent-discokoptelefoon zal er een soort ‘bubbel’ gecreëerd worden. Mensen die plaatsnemen in het voorcafé kunnen interactie hebben met de sprekers. Overige bezoekers in het café met een koptelefoon kunnen enkel meeluisteren.