Nieuws

Win een studentenkamer

Musical De Hospita geeft gratis studentenkamer weg – Win een kamer bij een hospita in strijd tegen kamernood
De nieuwe musical comedy De Hospita geeft in samenwerking met Hospi Housing een studentenkamer weg voor aankomend studiejaar. Met deze winactie vraagt producent MediaLane Theater aandacht voor het grote kamertekort onder jongeren en de oplossing die hospita’s (of hospites) kunnen bieden in deze woningcrisis. De musical, waarin Simone Kleinsma de rol van revuevedette en hospita Madeleine Coutard speelt, brengt dit onderwerp ook naar het theater.

Een gratis kamer

Met het nieuwe studiejaar voor de deur zijn duizenden studenten op zoek naar een passende kamer. Vanwege het gigantische woningtekort is dit voor velen een lastige opgave. Een kamer bij een hospita, hospes of gastgezin biedt een praktische en sociale oplossing voor dit probleem. Niet alleen worden bestaande woningen beter benut, ook helpt het tegen eenzaamheid onder ouderen én jongeren. Om hier aandacht voor te creëren geeft de nieuwe musical De Hospita samen met Hospi Housing een jaar lang een kamer weg bij een hospita. Studenten uit heel Nederland konden zich t/m 1 augustus 2023 aanmelden om kans te maken op deze gratis kamer.

Simone Kleinsma: “Vanaf november mag ik in de huid kruipen van hospita Madeleine Coutard. De voorstelling zit gelukkig vol humor, maar het huidige probleem van de woningnood is uiteraard heel serieus. Dat wij een klein steentje kunnen bijdragen dit jaar op deze manier is natuurlijk fantastisch! Ik wens de gelukkige student en hospita veel plezier en geluk en ik hoop ze natuurlijk te ontmoeten in het theater.”

Musical De Hospita

Op 6 en 7 februari is de musical te zien in Gouda. Deze voorstelling, speciaal geschreven voor het jubileumjaar van Simone Kleinsma, vertelt het verhaal van een revuester en comédienne van toen. Madeleine Coutard moet haar weg vinden in de verwarrende wereld van vandaag wanneer drie jonge studenten uit geldnood bij haar intrekken. Ervaar de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – opnieuw in de Nederlandse theaters in een verhaal met vlijmscherpe humor en onverwachte emotie.

Meer info & tickets.

Daniëlle van Kalken

PR & Marketing coördinator

danielle.van.kalken@medialane.nl
06 52 61 64 44

MediaLane Theater

Veemkade 562

1019 HM Amsterdam

hospitademusical.nl/