Nieuws

We zamelen geld in voor Fietsen Alle Jaren

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda doneren jaarlijks het statiegeld van blikjes en kleine plastic flessen aan een goed doel. Vorig jaar werd de opbrengst gedoneerd aan Kinderboerderij de Goudse Hofsteden en dit jaar gaat het bedrag naar Fietsen Alle Jaren Gouda.

Bezoekers van het theater en de bioscoop kunnen hun plastic flesjes in de speciaal daarvoor bestemde afvalbakken doneren na afloop van de film en bij de schouwburg ze achterlaten op de bar. De cinema en schouwburg leveren deze dan weer in en dat geld wordt apart gezet voor de donatie Ieder jaar wordt er een lokaal goed doel gekozen om het bedrag aan te schenken.

Fietstocht in een riksja

Stichting Fietsen Alle Jaren is in meer dan vijftig steden actief en combineert herinneringen met het plezier van een stukje fietsen. Vrijwilligers nemen mensen, die door ouderdom of een beperking niet (meer) kunnen fietsen, mee voor een fietstocht in een riksja. Tijdens de fietstocht luisteren en praten ze met elkaar over vroeger, over nu, over alles wat de passagier bezighoudt. Soms zijn woorden overbodig, dan wordt er in stilte genoten. Aanmelden voor een fietstocht kan via: https://fietsenallejaren.nl/

Speeltoestel kinderboerderij

Cinema Gouda verzamelde in 2021 en 2022 kleine plastic flessen frisdrank en doneerde de opbrengst aan Kinderboerderij de Goudse Hofsteden. In 2021 en de eerste helft van 2022 is er ruim €5.000,- opgehaald. De kinderboerderij was al langer aan het sparen voor een nieuw speeltoestel, en met deze donatie kunnen ze deze aanschaffen.