Nieuws

Veertig senioren maken korte theatrale dansvoorstelling

In het kader tegen eenzaamheid, is de Goudse Schouwburg dit jaar gestart met het nieuwe project Gouda Dans, speciaal voor ouderen. Senioren dansen samen de Danzon. De voorstelling met aansluitend een danssalon voor het publiek wordt zaterdag 10 juni gepresenteerd.

In vijftien dansrepetities maken twee groepen senioren onder leiding van choreograaf Tineke Veenhof een korte theatrale dansvoorstelling. De voorstelling is geïnspireerd op de Cubaanse Danzon, een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid Amerikaanse muziek. Deelnemers vertellen hun eigen, unieke verhaal, verpakt in een Cubaanse dans.

Vijf, zes, zeven èn stap, iedere week opnieuw…

Sinds 13 februari repeteren veertig senioren wekelijks in de Goudse Schouwburg om mee te doen met een korte theatrale dansvoorstelling tijdens Gouden Dans. De verhalen van de levens van de deelnemers vormen de basis van de voorstelling. Benieuwd naar het resultaat? Kom op 10 juni naar de voorstelling. Kaarten gaan weg voor € 9.75 en zijn reeds verkrijgbaar.

Het seniorenproject is een samenwerking tussen de Goudse Schouwburg, VSB Fonds, Oranje Fonds, Kwadraad, Gemeente Gouda, Stichting FEMI, LVC en Gouden Dans.