Nieuws

Urban Week van Express Yourself met gratis lessen en workshops

Maandag 16 t/m donderdag 19 oktober opent de Goudse Schouwburg de deuren voor masterclasses en workshops speciaal voor jongeren. Tijdens de Urban Week van Express Yourself laten jongeren zich inspireren op het gebied van zang, dj’en, dans, rap, graffiti en meer. “We hebben dit jaar weer veel grote bekende artiesten op het programma zoals Edson Caesar van Broederliefde en ook KM van SFB”, laat projectleider Jocelyne van Groningen weten.

De workshopweek biedt jongeren de kans om kennis te maken met diverse podiumkunsten. Er zijn in totaal zeven bijeenkomsten en een afterparty, en deelnemers kunnen meerdere workshops volgen. Jongeren die willen deelnemen, kunnen zich vóór 15 oktober aanmelden bij Jocelyne van Groningen via WhatsApp op +31641300506 of zich inschrijven via deze link: www.gro-up.nl/expressyourself.

Herfstvakantie

Het programma in de herfstvakantie is diverser dan de twee voorgaande edities. ‘Leer de basis van beats maken’ (met producer Soundflow), ‘Stap achter de DJ-tafel’ (met de DJ van Broederliefde) of ‘Ontwikkel je graffiti technieken’ (samen met de Goudse legende Rasta). Ook aan zangers, dansers en rappers is gedacht met een aantal grote namen op de line-up. Als afsluiter wordt de schouwburg op donderdag 19 oktober omgebouwd tot nachtclub voor een uitbundige afterparty.

Schema

  • Maandag 16 oktober 15:00: Dans workshop (Sheree)
  • Dinsdag 17 oktober 15:00: Graffiti workshop (Rasta)
  • Dinsdag 17 oktober 19:30: Zang Workshop (Desray)
  • Woensdag 18 oktober 15:00: Producer Workshop (Soundflow)
  • Woensdag 18 oktober 20:00: Rap Inspiratiesessie (KM van SFB)
  • Donderdag 19 oktober 17:00: Graffiti workshop (Rasta)
  • Donderdag 19 oktober 15:00: DJ Inspiratiesessie (Edson Caesar van ‘Broederliefde’)
  • Donderdag 19 oktober 21:00: Afterparty (DJ Adventureboy)

Afterparty 19 oktober

De Urban Week sluit af met een afterparty op donderdag 19 oktober. Bezoekers kunnen genieten van alle hits van nu samen met DJ Adventureboy en worden meteen uitgedaagd om hun nieuwe talenten te tonen voor het publiek. Deelnemers die tijdens de Urban Week inspiratie hebben opgedaan en dit graag willen laten zien krijgen hiervoor alle ruimte tijdens dit eindfeest.

De Urban Week workshopweek is onderdeel van Express Yourself: een samenwerking tussen de Goudse Schouwburg en jongerenwerk organisatie gro-up buurtwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en Gemeente Gouda.