Nieuws

Twintig jongeren werken aan eindvoorstelling tijdens intensive traject van Express Yourself

Eind oktober deden tientallen jongeren auditie voor het nieuwe ‘intensive traject’ van Express Yourself in de Goudse Schouwburg. De aanwezige jury heeft een selectie gemaakt van een enthousiaste en diverse groep deelnemers gemaakt, die nu hard aan het werk gaan voor hun eindvoorstelling.

De komende acht weken is de groep van ongeveer twintig jongeren in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar, kind aan huis bij de Goudse Schouwburg. In deze intensive gaan ze gezamenlijk werken aan een show waarin ze al hun talenten laten zien. Met als doel: zichzelf uiten – hun eigen verhaal vertellen én groeien als individu en als groep. Het eindproduct laten ze zien tijdens performance in de kleine zaal op zondagmiddag 14 januari. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar via de website: www.goudseschouwburg.nl.

De groep jongeren werkt momenteel onder professionele begeleiding van makers, artiesten en coaches in ongeveer acht weken hun ideeën uit tot een performance (eindvoorstelling). Ze krijgen les van Adelina Monteiro (dansdocent), Lorenzo ‘RMtainment’ Jonathas (artiestenmanager), Gary ‘Duimalot’ Gravenbeek (dansdocent), Fabio Pijnacker (muziekproducent), Laise Sanches (zangcoach) en Patrick ‘Petje’ Ribeiro (spoken word).

Het is voor de tweede keer dat er een groep jongeren tijdens Express Yourself werkt aan een eindvoorstelling. De vorige voorstelling was een groot succes en heeft veel nieuwe talenten voortgebracht. Express Yourself is een project van de Goudse Schouwburg en gro-up Buurtwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds & Gemeente Gouda.