Nieuws

Succesvolle première van Express Yourself krijgt vervolg tijdens Nationaal Theaterweekend

Afgelopen zondagmiddag beleefde Gouda de spectaculaire première van Express Yourself, een ontroerende en verrassende voorstelling die het buitengewone talent van onze stad in de schijnwerpers zette. In een unieke samenwerking tussen De Goudse Schouwburg en het lokale gro-up, kwamen ongeveer 25 jongeren in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar de afgelopen 8 weken samen om zichzelf te uiten, hun eigen verhaal te vertellen en zowel individueel als in groepsverband te groeien. 
 
De voorstelling, onder leiding van diverse coaches binnen verschillende urban disciplines, bracht niet alleen de creativiteit van de jongeren tot leven, maar illustreerde ook de kracht van gemeenschapszin en samenwerking. Het indrukwekkende proces en het eindresultaat verdienen dan ook vol trots de aandacht. 
 
Adelina Monteiro, dansschool eigenaar van Dancing Colours, is één van de personen die vanaf het begin betrokken is bij het project: “Mijn dank is groot. Bedankt voor alle positieve energie. Hoe mooi is het in de tijd dat we nu leven, dat je je verhaal kunt uiten op een podium, voor zo veel publiek. Iedereen heeft het voor elkaar en we hebben zelfs in de Kerstvakantie doorgewerkt. Ik ben super trots op alle jongeren. 
 
Vanwege het overweldigende succes krijgt Express Yourself een tweede voorstelling tijdens het Nationaal Theaterweekend. Op zondag 28 januari wordt de voorstelling nog één keer opgevoerd, waarbij het publiek opnieuw de gelegenheid krijgt om te genieten van dit unieke staaltje lokaal talent. 
 
Express Yourself is een gezamenlijk initiatief van De Goudse Schouwburg en gro-up, mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Gouda.