Nieuws

Succesvolle eerste editie DocLoc roept om vervolg

Dinsdag 28 november werd onder veel belangstelling de eerste editie van DocLoc georganiseerd: een unieke samensmelting van documentaires en de betovering van buitengewone Goudse locaties. Het evenement, dat plaatsvond tijdens Orange the World, werd georganiseerd door de Goudse Schouwburg in samenwerking met de Goudse documentaire filmmaker Elsbeth Fraanje en markeert het begin van een veelbelovende reeks.

Met DocLoc wil de schouwburg niet alleen de culturele scene verrijken, maar ook een platform bieden voor dialoog en reflectie over actuele thema’s die de lokale gemeenschap raken. De keuze om de eerste editie te laten samenvallen met Orange the World, een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, benadrukt de maatschappelijke urgentie en het bewustzijn van het initiatief.

Na het succes van de debuuteditie streeft de organisatie ernaar om in 2024 meerdere nieuwe edities te organiseren, elk op een andere, bijzondere locatie in Gouda, om zo de magie van documentaires te blijven verbinden met de unieke charme van de vele Gouda’s prachtige locaties. Als je ideeën hebt over een thema dat leeft in de stad of een bijzondere locatie kun je hiervoor contact opnemen met Reinier Postma via r.postma@goudseschouwburg.nl.

De eerste editie werd mogelijk gemaakt door de steun van het Innovatiefonds, een Gouds fonds voor vernieuwende culturele projecten.