Nieuws

Overnachtingen, rollerdisco, yoga en meer in de Goudse Schouwburg tijdens Nationaal Theaterweekend

De Goudse Schouwburg opent haar deuren voor een onvergetelijk weekend tijdens het Nationaal Theaterweekend op zaterdag 27 en zondag 28 januari. Gedurende deze twee dagen zal de schouwburg transformeren in een yogastudio, rollerdisco en zelfs een hotel. Iedereen uit de stad en omgeving kan komen genieten van een gevarieerd (grotendeels gratis!) programma in alle hoeken van het gebouw. 
 
Zaterdag 27 januari zijn er exclusieve backstage rondleidingen, een meeslepende pubquiz en een adembenemende voorstelling van The Piano Men voor maar €10,-. Maar dat is nog niet alles – de avond wordt afgesloten met een rollerdisco, waar de dansvloer wordt overgenomen door enthousiaste rollerskaters. Daarnaast kunnen gasten ontspannen in de lounge cocktailbar, waar verrukkelijke drankjes geserveerd worden. Tot slot is er de unieke kans om te blijven slapen in één van de bijzondere kleedkamers, waar normaal gesproken artiesten zich voorbereiden op hun optreden: Hotel Schouwburg mét ontbijt. 
 
Zondag 28 januari is er eens iets heel anders op het podium van de grote zaal: Yoga in Concert biedt een ontspannen start van de dag met Gitarist Jan Kuiper en yogini Yvonne de Hoop en The Voice of Holland-winnares Iris Kroes en mooiste songs van Coldplay. Een speurtocht door het theatergebouw zorgt voor een interactieve en leuke ervaring, terwijl de dansworkshop voor 12-plussers van Adelina Monteiro de kans biedt om de dansspieren te laten werken. De kers op de taart is de eindvoorstelling van Express Yourself, het jongerenproject vol urban talent dat ze de kans geeft om hun verhaal te vertellen op het podium. 
 
Het Nationaal Theaterweekend belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarin de Goudse Schouwburg haar deuren opent voor een breed scala aan activiteiten. Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, voor sommigen moet je wel reserveren i.v.m. plek. De voorstellingen zijn €5,- en €10,-. Zo kunnen ze iedereen laagdrempelig kennis laten maken met theater. Kaarten zijn verkrijgbaar via: goudseschouwburg.nl of aan de tickets- en servicebalie op de Boelekade 67.