Nieuws

Lekkage in de schouwburg

Een gesprongen boiler heeft in de nacht van 8 op 9 augustus gezorgd voor een groot waterballet in de Goudse Schouwburg. Doordat ook de hoofdkraan nog openstond, is er een gigantische lekkage ontstaan.

Het overdrukventiel van de boiler op de tweede verdieping was gesprongen. De oorzaak daarvan is nog niet bekend, maar het water is er zo hard uitgespoten dat zelfs de betonnen opvangbak waarin de boiler stond niets tegenhield. Het is recht door de muren gegaan en toen gaan lekken naar de verdiepingen eronder. In de kleedkamers stond het water zelfs tot enkelhoogte. Na snel contact met VOOGT Assurantiën waren er binnen drie kwartier experts aanwezig om de ruimtes leeg te pompen en drooginstallaties op te zetten. Na een korte inventarisatie bleek er forse waterschade te zijn en de schouwburg werd ook tijdelijk afgesloten van het elektriciteitsnetwerk.

‘Het ergste was dat er zelfs allemaal water onder de vloer van de kleine zaal is gelopen. Met pijn in ons hart hebben we staan kijken hoe er allemaal grote gaten in de net geschuurde en geoliede vloer werden geboord’ – Tineke Maas

In goede samenwerking met de verzekeraar en Gemeente Gouda (eigenaar van het pand) is er hard gewerkt aan schade- en herstelwerkzaamheden. Daarnaast hebben we hulp gehad van vrijwilligers, gasten en supporters. Wij zijn erg dankbaar voor alle steun! Inmiddels is de vloer van de Kleine zaal er al uit en is de vloerbedekking verwijderd uit alle kleedkamers. Grote machines zijn in werking om het beton te drogen. Zodra de vloer droog genoeg is komt er een tijdelijke toneelvloer in de Kleine zaal. Gelukkig kunnen we in september dan gewoon op tijd open voor alle voorstellingen die op het programma staan.