Nieuws

Jongeren uiten zichzelf met dans, muziek en spoken word

In de meivakantie gaven bekende artiesten en dansers gratis workshops en inspiratiesessies aan jongeren tussen de 14 en 25 jaar. De Goudse Schouwbrug en gro-up buurtwerk boden jongeren letterlijk een podium om hun verhaal te delen en hun talent te laten zien.

De workshopweek is een ervaring waar jongeren kennis maken met verschillende podiumkunsten. Het is de tweede keer dat de Goudse Schouwburg en gro-up buurtwerk het project Express Yourself organiseren. “Het was weer fantastisch om te zien hoe jongeren zich uiten op het podium”, vertelt programmamaker Jocelyne van Groningen. “In Gouda loopt veel talent rond. Er zijn maar weinig kansen om dit te laten zien. Of te ontdekken. Met Express Yourself geven we ruimte voor jong talent.”

Volgens Jocelyne zijn veel jongeren na de lockdownperiode op zichzelf aangewezen geraakt. “Terwijl juist de verbinding met elkaar de maatschappij laat werken”, vertelt ze. “Daarom moedigen we community building aan, waar jongeren samenkomen en hun interesse in dans en muziek met elkaar delen.”

Express Yourself gaat verder. In de herfstvakantie kunnen jongeren weer een workshopweek volgen. Gevolgd door audities en een intensive traject, waarin zij toewerken naar een eindvoorstelling in de Goudse Schouwburg.