Nieuws

Jongeren gezocht voor eindvoorstelling Express Yourself onder regie van Marieke Braaksma

De Express Yourself Smaakmakers-maand in de Goudse Schouwburg is nog maar net van start, maar de voorbereidingen voor de eindvoorstelling zijn al in volle gang. Marieke Braaksma regisseert dit jaar de show waarin jong talent van Express Yourself hun verhaal delen. Op 5 januari is de eindvoorstelling en jongeren tussen de 14 en 22 jaar kunnen zich nu aanmelden.  

Express Yourself zit nu volop in de Smaakmakersweken, waarin jongeren workshops kunnen volgen in verschillende disciplines. Als je wilt meedoen aan de eindvoorstelling en hulp kunt gebruiken bij het voorbereiden op een auditie, kunnen jongeren meedoen met een speciale bootcamp op zondag 3 november.  De audities zijn vervolgens op dinsdag 7 november.  

Uit alle audities wordt er een groep jongeren geselecteerd die gedurende acht weken nauw samenwerken met Braaksma in de Goudse Schouwburg om hun theater- en expressietalenten verder te ontwikkelen. De jongeren zullen in deze periode hun vaardigheden aanscherpen en samen toewerken naar een spraakmakende eindvoorstelling. 

Marieke Braaksma, een ervaren regisseur, is actief bij theatergroepen zoals De Jonge Honden, Draadloos en Theater Young Ones. Daarnaast zet zij zich in voor talentontwikkeling en educatie bij Zwolse theaters en studeerde ze aan het HKU Theater. Eerder dit jaar regisseerde Braaksma de voorstelling voor Theater Na de Dam in samenwerking met de Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda. 

Meer informatie is te vinden op www.goudseschouwburg.nl. Ticketverkoop voor de eindvoorstelling start binnenkort.  

Express Yourself is een samenwerking met gro-up buurtwerk, VSB Fonds en de Gemeente Gouda. Aanmelden voor deelname aan de eindvoorstelling en/of één van de workshops kan via het formulier: https://forms.gle/Lhzb8UyAahosojyS6