Nieuws

Jonge spelers en verhalen gezocht voor Theater Na de Dam

De Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis gaan onderzoek doen naar de geschiedenis van Gouda tijdens de Tweede Wereldoorlog. De twee culturele organisaties zijn opzoek naar verhalen die zullen dienen als inspiratie voor een voorstelling. Denk aan mensen die zelf nog de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hun verhaal willen delen aan jongeren, maar dat mogen ook mensen zijn die uit tweede hand een bijzonder verhaal kennen. Daarnaast worden ook jongeren gezocht die de voorstelling willen maken en spelen. Zie de oproepen hieronder.

Verhalen gezocht!

Heb jij een verhaal over de Tweede Wereldoorlog wat je wilt delen? Meld je aan door een e-mail te sturen naar Reinier Postma via r.postma@goudseschouwburg.nl. De uitkomst van die gesprekken en het onderzoek worden de basis voor de voorstelling die jongeren zelf gaan spelen op donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei.

Spelers (15-18 jaar) gezocht!

Wil jij in gesprek met mensen die hun oorlogsverhalen met jou willen delen, om er theater van te maken? De uitkomst van die gesprekken en het onderzoek worden de basis voor de voorstelling die jij zelf gaat spelen op donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei. In een korte, intensieve repetitieperiode maken we een voorstelling onder begeleiding van Tania Christina – een ervaring die je normaal nooit meer gaat vergeten. Ben jij de speler die we zoeken? Meld je aan bij Reinier via WhatsApp: +31641300506.

Theater Na de Dam is een samenwerking tussen de Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis en wordt gesteund door het VSB Fonds en de Graaf Floris Prijs.