Nieuws

Indrukwekkend uitverkocht Theater Na de Dam

De Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis Gouda gaven op dinsdag 4 mei oorlogsverhalen een stem met Theater Na de Dam. Vier Goudse jongeren namen het publiek mee langs vergeten verhalen. In een wandeling van 45 minuten ging het publiek mee vanaf De Telepoort, het nieuwe kunstwerk in het stationsgebied, richting het De Goudse Schouwburg en eindigde op het podium van de grote zaal.

De twee uitvoeringen van Theater Na de Dam waren compleet uitverkocht. De verschillende scènes werden op meerdere locaties op de route gespeeld, bezoekers liepen dus mee in deze wandeling langs alle verhalen. Door het project kwamen jongeren, door de samenwerking met de ouderen, in contact met de nog levende geschiedenis.

In de meivakantie verdiepte een groep jongeren tussen de 12 en 20 jaar uit Gouda zich onder leiding van een theatermaker, Tania Christina, in de persoonlijke herinneringen die mensen hebben aan de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers konden na de voorstelling nog blijven voor een expositie met video’s, verhalen en foto’s in de foyer. De succesvolle debuuteditie van Theater Na de Dam krijgt volgend jaar in Gouda een vervolg.

Theater Na de Dam is een samenwerking tussen de Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis Gouda en werd gemaakt met financiële steun van Het VSBfonds Zuid Holland, Genootschap Graaf Floris de Vijfde, Stichting “Het Oude Mannenhuys” en Theater na de Dam.