Nieuws

Goudse jongeren interviewen inwoners op straat voor voorstelling

Vrijdag 13 oktober komt de voorstelling So Far So Good naar de Goudse Schouwburg. Een opzwepende mix van theater en dans over framing in de media en polarisatie. Dit stuk is geïnspireerd op de landelijke coronarellen met jongeren.

De schouwburg gaat dit onderwerp, samen met jongeren uit de stad, onderzoeken in Gouda, onder andere met straatinterviews. De schouwburg komt daarom graag in contact met jongeren tussen 16 en 25 jaar die hieraan mee willen doen: stuur een appje naar 0641300506.

Jongeren die geïnteresseerd gaan niet ongetraind de straat op, maar worden uitgenodigd in Rotterdam om daar twee workshops te volgen, op woensdag 20 september. De workshops worden gegeven door theaterdocent Boyd Grund en journalist Zoe Pinto E Neto. Ze nemen vervolgens op 28 september, onder begeleiding van een journalist én samen met een aantal jongeren uit Rotterdam, in Gouda de straatinterviews af.

Daarnaast gaan de deelnemers op vrijdag 13 oktober voor en na de voorstelling in de schouwburg met het publiek in gesprek over dit onderwerp. Ervaring is niet nodig. Het belangrijkste is dat de jongeren skills willen ontwikkelen én dat ze het leuk vinden.
Deelnemers krijgen een onkostenvergoeding.

So Far So Good

WAT WE DOEN & Theater Rotterdam presenteren So Far So Good op vrijdag 13 oktober in de Goudse Schouwburg, een opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie. Lokale jongeren dansen en bewegen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een driedelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de samenleving en framing in de media.