Nieuws

Gouden Dans in de Goudse Schouwburg start tijdens De Week Tegen Eenzaamheid met recordaantal aanmeldingen

Dit najaar beleeft het hartverwarmende dansproject Gouden Dans een vliegende start in de Goudse Schouwburg, met een recordaantal aanmeldingen. Tijdens De Week Tegen Eenzaamheid, van 26 september t/m 2 oktober, starten 100 ouderen uit Gouda en omgeving samen met hun passie voor dans. De groeiende belangstelling voor het project benadrukt de behoefte aan verbinding en creativiteit onder senioren.

Gouden Dans biedt ouderen een unieke kans om op een laagdrempelige manier actief te blijven, nieuwe mensen te ontmoeten en zich creatief uit te drukken. Onder begeleiding van professionele choreografen werken de deelnemers gedurende enkele weken samen toe naar een feestelijke eindvoorstelling op zondag 19 januari op het grote podium van de Goudse Schouwburg. Voor velen betekent dit een bijzondere ervaring: het gevoel weer onderdeel te zijn van een bruisende gemeenschap, ondanks de uitdagingen van ouderdom en soms ook eenzaamheid.

Met het recordaantal aanmeldingen laat Gouden Dans zien dat er grote behoefte is aan initiatieven die ouderen actief betrekken bij kunst en cultuur. Deelnemers hebben niet alleen de kans om te bewegen, maar ook om persoonlijke verhalen te delen, samen te lachen en nieuwe herinneringen te maken. Daarnaast kunnen ouderen vanaf 15 oktober op dinsdag meedoen aan inspirerende workshops handwerken en fotografie in het Nelson Mandela Centrum, om hun creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.

Het project wordt georganiseerd door de Goude Schouwburg en Kwadraad Maatschappelijk Werk, met steun van Gemeente Gouda en Fonds voor Cultuur Participatie. Meer informatie over het project en kaartverkoop voor de eindvoorstelling is te vinden op de website van de Goudse Schouwburg.