Nieuws

Eljero Elia, Latifah, Lovella & Candl Telesford en meer geven workshops en masterclasses tijdens Express Yourself

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

De eerste namen die hun kennis zullen komen delen in de Goudse Schouwburg zijn: 

  • Lovella & Candl Telesford op 26 april. Actrice Lovella Telesford, bekend van TikTok zal samen met haar zus Candl een entertainment- en inspiratiesessie verzorgen. 
  • Django Beats op 30 april. Anthony dos Santo, de Rotterdamse hitproducer achter nummers als “Bikini”, “Stunten” en “Everytime” van Broederliefde, zal zijn expertise delen met deelnemers. 
  • Eljero Elia op 14 mei. Een toonaangevende figuur in de sportwereld, voormalig voetballer Eljero Elia (o.a. Feyenoord, ADO Den Haag en het Nederlands Elftal)  zal zijn ervaringen en advies over doorzettingsvermogen en succes delen, naast zijn prestaties als oprichter van zijn eigen platenlabel en het uitbrengen van zijn eigen album. 
  • Desray Ramos op 2 mei. Voor degenen die een natuurlijk talent hebben voor zang, zal Desray Ramo, een gewaardeerde expert in entertainment en podiumkunsten, haar wijsheid en passie delen met de deelnemers. 
  • Latifah op 1 mei. Een masterclass van deze rapper wil je niet missen. Ze werkt samen met artiesten zoals Frenna en Famke Louise en scoorde hits als ‘J’ai Deconne’ en ‘Bounce Back’. 
  • Siggy & D1Ns op 28 mei. De twee gaat viraal met hun tracks! In het dagelijkse leven ook bekend als Sigmar Polinet en Daan Michielsen, vormen een in 2022 snel opgekomen Nederlands rapduo. 
  • Joëlla Ramos op 14 mei. Kom dansen! Je kent haar van collectief ISH Dance Collective en als dansdocent bij Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), het grootste Centrum voor de Kunsten van Nederland. 

Jongeren tussen de 15-21 jaar die willen deelnemen, kunnen zich vóór 26 april (gratis) aanmelden via de website van de Goudse Schouwburg. Zie de link: www.goudseschouwburg.nl/express-yourself.

De Smaakmakersmaand is onderdeel van alweer de derde editie va Express Yourself. Het succesvolle jongerenproject van De Goudse Schouwburg en gro-up. In plaats van een week, zijn de workshops en masterclasses nu een hele maand in de schouwburg en soms op locatie in het pand van gro-up buurtwerk Gouda aan het Stationsplein. In het najaar volgt er weer een Smaakmakersweek met aansluitend audities voor het Intensive traject. In de tussentijd zullen er maandelijks activiteiten georganiseerd worden voor, door en met jongeren in Gouda. Gro-up en de schouwburg zetten zich op deze manier in om iedere jongere in Gouda kennis te laten maken met podiumkunsten.