Nieuws

Driedaags spektakel De Verwondering een groot succes

De Verwondering, dat afgelopen drie dagen plaatsvond in Gouda, bracht een unieke mix van straattheater, muziek, circus, en ander creativiteit naar het publiek. Het was een weekend vol verwondering wat duizenden mensen naar de binnenstad heeft getrokken. Tineke Maas, directeur van organisator de Goudse Schouwburg, spreekt van een groot succes.

“Het was een festival met veel hoogtepunten, waaronder natuurlijk de Grande Finale slotact op de Markt. Een van de absolute verrassingen voor de bezoekers was de afsluiter in de Agnietenkapel op vrijdagavond: Roi Soleil. Bezoekers én artiesten waren enthousiast over de tientallen acts in de prachtige Goudse binnenstad die zich heel goed leent voor een festival”, aldus Tineke. Lang hoeven Gouwenaren niet te wachten op een nieuwe editie. “Wij zijn alweer bezig met een vervolg in het volgde jaar, en hebben opties genomen op de eerste acts”, laat Tineke enthousiast weten.

Opening culturele seizoen

Met het festival is het culturele seizoen in Gouda geopend. Ook in de Goudse Schouwburg zijn er dit seizoen bijna 300 voorstellingen. In oktober zie je hier bijvoorbeeld Adriaan van Dis, Merijn Scholten, Peter Pannekoek, Hans Dorrestijn en ook kindervoorstellingen van Buurman & Buurman en Doe Eens Lief.

Samenwerking

Aan de opening van het culturele seizoen deden mee:
De Goudse Schouwburg, Cultuurhuis Garenspinnerij, de Chocoladefabriek, de Sint-Janskerk, Museum Gouda, Filmhuis Gouda, Studio Gonz, de Firma, So What!, Mirakel Musicaltheater, de Techniekwerkplaats, VRSPACE, de Drukkerswerkplaats Gouda, Streekarchief Midden-Holland, de Bibliotheek Gouda, de Goudse Popschool, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, De Goudse Eend, Casa Chow, Barbier, Waag, Oude Stadhuis, Borrelzzz, Cheese Experience, SBG.

Met dank aan alle vrijwilligers, culturele partners en Fonds Gouda750, Gemeente Gouda en SBG.