Nieuws

DOCLOC brengt baanbrekende documentaire en unieke VR-experience over psychoses

Dinsdag 12 november is er een bijzondere filmvertoning in het kader van DOCLOC, een initiatief dat documentairefilms op unieke locaties tot leven brengt. Samen met documentairemaker Elsbeth Fraanje, winnares van een Gouden Kalf voor haar film Snelwegkerk, presenteert de Goudse Schouwburg het aangrijpende Blue Monday. Een documentaire over jonge mensen met psychoses en krijgt u na afloop de unieke kans om te ervaren wat een psychose is. 

Deze intieme en ontroerende film onderzoekt de worsteling en zoektocht van jongeren naar betekenis, schoonheid en grip in een wereld waarin mentale gezondheid een dagelijks gevecht is. Blue Monday biedt een zeldzame en authentieke blik op de kwetsbare balans tussen chaos en helderheid, stoornis en talent. De vertoning vindt plaats op een speciale (nog geheime) locatie in Gouda, wat de ervaring nog meeslepender en persoonlijker maakt. 

Als onderdeel van het programma zal Jennifer Kanary na afloop van de film haar indrukwekkende VR-experience Labyrinth Psychotica presenteren. Deze interactieve kunstinstallatie stelt bezoekers in staat om door middel van virtual reality een psychose van binnenuit te ervaren, en biedt zo een diepgaand inzicht in deze complexe mentale toestand. Na afloop worden onder professionele begeleiding ervaringen met elkaar uitgewisseld. 

DOCLOC combineert de kracht van documentaire cinema met bijzondere locaties en inspirerende contextprogramma’s, waardoor verhalen nog dichterbij komen. De volgende Docloc-dinsdagen zijn op 21 januari en 25 maart. Geen Docloc missen? Koop dan de limited early-bird combiticket voor drie Docloc-dinsdagen en krijg een Cinematicket voor een documentaire cadeau! Voor meer informatie en om kaarten te reserveren zie www.goudseschouwburg.nl of neem contact op via 085 239 1500.