Nieuws

Deze prijswinnaars komen naar de Goudse Schouwburg

Afgelopen zondag werden tijdens het Theatergala de Nederlandse Theaterprijzen uitgereikt en heel wat winnaars zijn (op korte termijn!) in Gouda te zien.

Op donderdag 2 november is Arlecchino-winnaar Rick Paul van Mulligen te zien in Let’s Talk About Seks van HNTJong.
De winnaars van de Gouden Krekel 155 komen op vrijdag 3 mei Stuntkont spelen.

In de herfstvakantie komt de met een Zilveren Krekel bekroonde Hendrik Kegels met Micro… de dingen komen in opstand aan iedereen van 7 jaar en ouder laten zien wat er gebeurt als het theater gesloten is…. en ook Zilveren Krekel winnaar WATWEDOEN komt terug naar Gouda met de nieuwe, maatschappelijke voorstelling So Far So Good.

Gegarandeerd goede voorstellingen in het vooruitzicht! Bestel daarom op tijd je tickets.

WINNAAR ARLECCHINO

Rick Paul van Mulligen voor zijn rol in Queer Planet
Uit het juryrapport: “Rick Paul van Mulligen is in Queer Planet een superkracht, die in alle facetten van dit breed-uitwaaierende toneelwerk aanwezig is. De grondgedachte van het stuk: het tonen van queer joy, het vieren van de kracht en kwetsbaarheid van queer levens. Laat dat maar aan Van Mulligen over. Zijn humoristische en met nonchalance gespeelde personages en typetjes zijn zeer gelaagd. Allemaal zijn ze doordrongen van een warmte en zachtmoedigheid én een scherpte en nietsontziendheid.”

WINNAAR GOUDEN KREKEL MEEST INDRUKWEKKENDE PODIUMPRESTATIE IN HET JEUGDTHEATER

Het ensemble van CONTROLE – 155 & Maas theater en dans
Uit het juryrapport: “De dertigers van 155 ontzien zichzelf in CONTROLE, gemaakt in samenwerking met Maas theater en dans, wederom niet. In wat gemakkelijk een testosteron-spierballen show had kunnen worden, een fysieke uitputtingsstrijd, is er juist ook alle ruimte voor de kwetsbare kant. Onze blik blijft soms even hangen aan een individu, maar telkens is het weer de groep die de aandacht pakt. CONTROLE is dan ook een collectieve topprestatie.”

MEEST INDRUKWEKKENDE PRODUCTIE

Nietes (4+) – Bronks, Theater Artemis & Perpodium
Uit het juryrapport: De woorden ‘nee’ en ‘nietes’ vallen in de voorstelling Nietes van Bronks, Artemis en Perpodium behoorlijk vaak en voor elke millimeter moet in deze beeldende voorstelling gestreden worden. Kim Karssen en Hendrik Kegels hebben in hun energieke spel het gelijk aan hun zijde dat voor alle leeftijden telt: je leven wordt rijker als je het avontuur aangaat of meegaat in andermans idee, want al spelend ontdek je telkens iets nieuws.

Angry Young Men (14+) – WAT WE DOEN met Winne
Uit het juryrapport: Regisseur Floris van Delft, hiphopartiest Winne en de uitstekende cast maken in Angry Young Men pijnlijk duidelijk dat de lijn tussen goed en fout flinterdun is. Het proces van afglijden gaat stapje voor stapje tot er geen weg terug is. Herkenbaar en recht voor je raap zijn de teksten in deze theatervoorstelling, die zich aan alle kanten om je heen afspeelt en onontkoombaar is. Een belangrijke maatschappelijke voorstelling van WATWEDOEN die niet onopgemerkt mag blijven.