Nieuws

De Verwondering terug in Gouda met nieuwe editie van 19 t/m 21 september

Festival de Verwondering keert terug naar de prachtige binnenstad van Gouda van 19 tot en met 21 september 2024. Na het succes van vorig jaar en de Gouda750 Finale in 2022, zet De Verwondering haar traditie voort als de feestelijke opening van het culturele seizoen.  
 
Donderdag 19 en vrijdag 20 september presenteert de Goudse Schouwburg bijzondere voorstellingen en activiteiten binnen en buiten het gebouw – en op zaterdag 21 september breidt het festival zich uit over de hele Goudse binnenstad en doen er tal van culturele organisaties en horecagelegenheden mee. Culturele partners zoals Museum Gouda, Bibliotheek Gouda, De Garenspinnerij, Jeugdtheaterhuis, de Sint-Jan, vele horeca locaties en nog veel organiseren verwonderlijke activiteiten waar jong en oud van kan genieten. 
 
Als vast onderdeel van Festival de Verwondering heeft The Ashton Company een bijzondere theatershow gemaakt. Je kunt sketches verwachten, acrobatiek, muziek en internationale artiesten. Artistiek leider Friso van Vemde-Oudejans maakt er een vrolijk geheel van. Bij deze voorstelling is, net als veel andere evenementen tijdens de Verwondering, taal geen barrière en dus kan iedereen ervan genieten.   
 
Het volledige programma van De Verwondering zal in mei worden onthuld. Het festival is bijna volledig gratis toegankelijk, maar voor sommige voorstellingen vereist een reserveringen of een kleine bijdrage voor toegang. Kaartjes voor deze speciale voorstellingen zijn vanaf donderdag 30 mei verkrijgbaar, gelijktijdig met de start van het nieuwe theaterseizoen van de Goudse Schouwburg.