Nieuws

De Goudse Schouwburg zoomt in op inclusiviteit met programmamaker Romijn Conen

De Goudse Schouwburg zet een belangrijke stap naar meer inclusiviteit in haar programmering met de toevoeging van Romijn Conen als programmamaker. De reeks evenementen, samengesteld door Conen, begint volgende maand met een kick-off van zijn eigen voorstelling Vallicht op donderdag 11 april en vrijdag 12 april in de Agnietenkapel. 

In Vallicht vertelt acteur Romijn Conen het ontroerende verhaal van een vijftiger die uit zijn huis wordt gezet door zijn vrouw: ”Ik kan niet langer jouw geliefde zijn als jij je blijft verschuilen achter je handicaps. Je bent meer dan dat, maar je ziet het zelf niet meer!”
 
Dit deels autobiografische stuk markeert de langverwachte comeback van Romijn Conen op de Nederlandse podia. Vallicht is een levenskreet van een acteur pur sang, waarin hij op meesterlijke wijze zijn persoonlijke ervaringen deelt en het publiek meeneemt op een emotionele reis. De Goudse Schouwburg gaat in het volgende seizoen samen met Conen verder rond dit thema. Verwacht bijvoorbeeld een nieuwe samenwerking met Hersenkronkels. De theatergroep laat op verrassende wijze de (on)zichtbare gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zien aan een breed publiek. 
 
Mis deze bijzondere try-out van Vallicht niet op donderdag 11 april en vrijdag 12 april in de Agnietenkapel. De kaartverkoop is reeds gestart via de website van de Goudse Schouwburg. Houd de website in de gaten voor alle laatste informatie over de nieuwe reeks.