Nieuws

De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen

De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de geschiedenis van Gouda tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het project Theater Na de Dam. Met dit project werken de twee organisaties naar een theatervoorstelling die wordt gespeeld op 4 mei, op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Met het oog op het creëren van een inspirerende voorstelling, roepen de twee culturele organisaties Gouwenaren op om hun eigen, persoonlijke verhalen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog, te delen. 
 
Oproep aan jongeren tussen 14 – 20 jaar 
Naast het verzamelen van verhalen, zijn de organisaties ook op zoek naar jongeren tussen de 14 en 20 jaar die actief willen deelnemen aan het maakproces en de uiteindelijke uitvoering van de voorstelling. Ze zoeken niet alleen jongeren als acteurs, maar jongeren kunnen zich ook aanmelden als ze bijvoorbeeld een instrument bespelen, aan spoken word doen dansen of een andere kunstvorm. De uitkomsten van de verzamelde verhalen en het onderzoek vormen de basis voor de voorstelling die door jongeren zelf wordt gespeeld op zaterdag 4 mei. 
 
Heb jij als Gouwenaar een eigen, persoonlijk verhaal over de Tweede Wereldoorlog dat je graag wilt delen? Of ben je tussen de 14 en 20 jaar en wil je meespelen in de voorstelling? Meld je dan voor 1 maart aan door een e-mail te sturen naar Reinier Postma via r.postma@goudseschouwburg.nl en laat hierbij een motivatie en een telefoonnummer achter. Tijdens een korte, intensieve repetitieperiode zullen de jongeren onder begeleiding van Sarah Evers een voorstelling maken. 
 
Het project Theater Na de Dam, is een bijzondere samenwerking tussen de Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda en wordt ondersteund door het VSB Fonds.