Nieuws

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda zamelen geld in voor Doneer een Ticket

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda doneren jaarlijks het statiegeld van blikjes en kleine plastic flessen aan een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Doneer een Ticket, een initiatief dat theaterbezoeken toegankelijk maakt voor Gouwenaars die dat zelf niet kunnen bekostigen. 
 
Bezoekers van zowel de Goudse Schouwburg als Cinema Gouda kunnen hun plastic flesjes na afloop van een voorstelling of film inleveren in speciale afvalbakken of achterlaten op de bar in het theater. De ingezamelde flessen worden ingeleverd, en het statiegeld wordt apart gezet voor een donatie aan het goede doel. Ieder jaar wordt een nieuw lokaal doel gekozen om de opbrengst aan te schenken. Eerder werd de opbrengst gedoneerd aan Kinderboerderij de Goudse Hofsteden en Stichting Fietsen Alle Jaren Gouda. 
 
Met deze actie willen de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda bijdragen aan een inclusieve cultuurbeleving voor iedereen. Veel mensen in Gouda kunnen om verschillende redenen, zoals financiële beperkingen of persoonlijke omstandigheden, geen bezoek brengen aan theater of andere culturele evenementen. Daarom bestaat Doneer een Ticket.  
 
Naast het ondersteunen van lokale goede doelen draagt de actie ook bij aan een duurzamer Gouda. Door het inzamelen van plastic flessen en blikjes wordt hergebruik bevorderd en zwerfafval verminderd. Wil je bijdragen aan een mooiere stad en meer toegankelijk theater, dans en muziek voor iedereen? Lever dan je statiegeldflesjes in bij De Goudse Schouwburg of Cinema Gouda en steun Doneer een Ticket! Hiernaast kunnen bezoekers ook gemakkelijk een extra ticket doneren bij het aanschaffen van een kaartje.