Nieuws

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda schenken € 7.228,67 aan Fietsen Alle Jaren Gouda 

In een jaarlijkse traditie schenken de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda dit jaar een totaalbedrag van € 7.228,67 aan Fietsen Alle Jaren Gouda. Het geld is afkomstig van het statiegeld op ingezamelde blikjes en kleine plastic flessen. 
 
In Cinema Gouda worden bezoekers aangemoedigd om hun lege plastic flesjes in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren na afloop van een film. Bij de Goudse Schouwburg kunnen bezoekers deze flessen achterlaten op de bar. De ingezamelde flessen worden vervolgens ingeleverd en het resulterende geldbedrag wordt apart gezet voor de jaarlijkse donatie. 
 
De gulle donatie van € 7.228,67 gaat dit jaar naar Fietsen Alle Jaren Gouda, een organisatie die actief is in meer dan vijftig steden. Fietsen Alle Jaren combineert het plezier van een ontspannen fietstocht met het delen van herinneringen, speciaal met mensen die door ouderdom of beperking niet langer zelfstandig kunnen fietsen. Vrijwilligers van Fietsen Alle Jaren nemen deze mensen mee voor een bijzondere fietstocht in een riksja, waarbij ze in een ontspannen sfeer met elkaar praten en herinneringen ophalen. 
 
Geïnteresseerden in een fietsavontuur met Fietsen Alle Jaren kunnen zich aanmelden via de website: www.fietsenallejaren.nl.