Wunderbaum

speelt live (online gaat het mis)?

Toneel
  • Locatie Grote Zaal
  • Tijd 20:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 24,50
  • Rang 2 € 22,50
  • Rang 3 € 15,50

Acteursgroep Wunderbaum gaat samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken. Schoorvoetend – want we willen niet oud overkomen – maar met de gedachte dat het hoog tijd is om een voorstelling te maken over onze schermtijd. Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed in ons land, zijn we ‘hooked’. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich.  

Als ouders en opvoeders zijn we licht tot zwaar bezorgd. We horen verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia challenges deelnemen en nieuwjaar liever met hun vrienden online in ‘World of Warcraft’ vieren. Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we vasthouden aan de liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra, die voor onze generatie ouders zo kenmerkend is?  

En wat voor recht van spreken hebben we eigenlijk als we geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat? Of als we tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Funda surfen? ‘WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)’ is een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen?  

Let op: Deze voorstelling bevat beschrijvingen en beelden van online misbruik en seksueel geweld die als confronterend kunnen worden ervaren. 

 

De pers:

“Liefdevol portret van Gen Z in messcherpe en verrassende komedie van Wunderbaum” –  NRC ★★★★★ 

“hilarische satire over onlinecommunicatie” –  de Volkskrant ★★★★ 

”..een ronde, rake, recht uit de tijd gegrepen comedy.” – Theaterkrant

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding aangeboden. De inleidingen worden meestal gegeven door een betrokkene bij de voorstelling, zoals de regisseur, de dramaturg, een acteur, etc. De inleiding duurt maximaal 30 minuten en is voor €5,- te boeken bij de voorstelling. Nadat je de stoelen hebt gekozen voor de voorstelling krijg je in het bestelscherm de mogelijkheid om de inleiding bij te boeken. Als je al tickets hebt voor de voorstelling kan je contact opnemen met de afdeling Tickets & Service om een inleiding te boeken. Mail hiervoor met kassa@goudseschouwburg.nl of bel met 085 – 239 1501. 

Credits
Met Mitchell Abionie, Walter Bart, Elvis de Launay, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Giari Knaapen, Maartje Remmers, Marleen Scholten, Marleen Sparreboom, Lars van Nistelrooij, Toto van Stekelenburg
Tekst Annelies Verbeke
Live muziek en compositie
 Frank Rosaly
Licht en scenografie
 Julian Maiwald
Video-ontwerp Noortje van den Eijnde
Kostuumontwerp Lotte Goos
R
egie assistentie Sasha Kurensky
E
ducatie Anne Marie Westerveen
P
roductie Andrea van Bussel, Sanne Priem
Coproductie Theater Rotterdam
Met steun van VSBfonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Fonds 21, VriendenLoterij Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Theater Rotterdam.

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips