Wende

Vrijplaats

Muziek
 • Locatie Grote Zaal
 • Tijd 20:00
 • Pauze Nee
 • Rang 1 € 41,50
 • Rang 2 € 38,50
 • Rang 3 € 34,50

Wende gaat terug naar de basis. Op een aantal plekken is ‘Wende Unplugged’ exclusief te zien. Bij dit unieke concert neemt ze je samen met toetsenist Nils Davidse mee op een reis met twee piano’s en haar stem.

‘Zolang als ik mij kan herinneren stond er een piano in ons ouderlijk huis. En achter die piano zat mijn moeder. We speelden samen een quatre-mains, of ik zong liedjes terwijl ze mij begeleidde. Daar, zo zittend achter haar piano, leerde ze me het plezier van zingen en hoe ik altijd nieuwsgierig kon zijn.’

Elke avond is uniek. Met een gevarieerde setlijst duikt Wende de muzikale diepte in. Pop, rock, punk, musical, chanson of eigen nummers; alles komt voorbij in deze verrassende voorstelling waarin Wende haar veelzijdigheid als artiest meer dan ooit naar voren komt. Ze brengt haar eigen nummers en dat van anderen terug naar de kern en zo krijgt ze als één van de beste zangeressen van Nederland volledig de ruimte. En wie weet zijn er ook wel eens bijzondere gasten… Naast haar vaste artistieke team, benaderde Wende speciaal voor deze show artiest en art director Sef om samen met haar het video-ontwerp te ontwikkelen.

Haar motto luidt: ‘Om groot te zijn moet je kleine dingen durven doen’ en dat is precies wat Wende hier doet. In deze intieme setting brengt ze een ode aan de speelsheid en nodigt ze je uit om de vrijplaatsen in je leven te koesteren.

OVER WENDE
Wende’s veelzijdigheid als artiest is ongeëvenaard. Ze beweegt zich moeiteloos tussen verschillende muziekstijlen, variërend van pop en elektronisch tot jazz en klassiek en combineert dit al jarenlang in grensverleggende, interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt deze diversiteit; ze heeft een Edison gewonnen in bijna elke categorie. Haar laatste album Sterrenlopen verscheen in het najaar van 2023 met onder andere samenwerkingen met Froukje, S10 en Lucas Rijneveld. Op dit moment tourt ze langs uitverkochte clubs en festivals door heel Nederland.
‘Het is prachtig hoe de artistieke ontwikkeling van Wende Snijders verloopt. Ze zingt om gehoord te worden, met woorden die verdienen om gehoord te worden. We mogen ons gelukkig prijzen met een artiest als Wende.’ – Trouw

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

 • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
 • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

 • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

 • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips