Wende

Wende

Muziek
 • Locatie Grote Zaal
 • Tijd 20:00
 • Pauze Nee
 • Rang 1 € 41,25
 • Rang 2 € 41,25
 • Rang 3 € 41,25
 • Rang 4 € 38,25
 • VIP rang € 44,25
Archief

The Promise, The Song Project
– door Wende & The Royal Court Theatre

‘Wende’s bejubelde Engelse theaterconcert exclusief te zien in Nederland’

Na een succesvolle run in Engeland en een korte run in 2022 komt The Promise, The Song Project door Wende & The Royal Court Theatre nu opnieuw naar Nederland!

Via de bekende Engelse schrijver Simon Stephens leerde Wende The Royal Court Theatre kennen. Al meer dan 60 jaar is dit Londense theater de springplank voor de carrières van wereldberoemde theaterschrijvers, zoals John Osborne, Samuel Beckett, Sarah Kane, David Hare, Caryl Churchill en Mark Ravenhill.

Wende vond inspiratie in de eeuwenoude traditie en de grote diversiteit die het Engelse schrijverslandschap kenmerkt. In 2020 vertrok ze naar London en ging ze in The Royal Court Theatre aan de slag met vijf vrouwelijke schrijverstalenten: E.V. Crowe, Sabrina Mahfouz, Somalia Nonyé Seaton, Stef Smith en Debris Stevenson. Het resultaat werd een ontroerende, moderne songcyclus over identiteit, afkomst en het vrouw zijn.

Sommige dingen in het leven kunnen alleen gezongen worden. Met dit uitgangspunt ontstond deze kolkende, pijnlijk eerlijke, intieme en tegelijk strijdlustige show.

Wende: “Deze voorstelling is een belofte aan mezelf. Om te mogen zijn wie ik ben en te ontdekken welke rollen ik vervul, ook al betekent dat dat ik tegen de stroom in moet gaan. Hoe zien vrouwelijkheid en moederschap eruit? Door de ogen van 5 waanzinnige vrouwelijke schrijvers heb ik dit gezocht en The Promise is een liefdesverklaring aan alle grijstinten van het vrouw zijn in onze tijd.”

Wende’s eerste internationale theaterconcert werd lovend ontvangen door de nationale en internationale pers.

The Promise, The Song Project door Wende & the Royal Court Theatre is een co-productie van Stichting Wende, het Royal Court Theatre en Internationaal Theater Amsterdam. Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Over Wende

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison Pop Award in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Haar carrière begon in 2003; sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Van 2017 tot 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. In 2017 cureert ze haar eigen voorstelling Kaleidoscoop, waarvoor ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun, S10, Marieke Lucas Rijneveld, Cello Octet, De Staat, Gil de Grid, House of Hopelezz, Willeke Alberti, ICK, David Laport en het Nationale Ballet. In april 2022 ging haar alom geprezen voorstelling De Wildernis in première, welke tot november 2022 te zien was.

Gezellig Nagenieten arrangement

 • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
 • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €11,50 p.p.

Warm Welkom arrangement

 • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

 • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €9,50 p.p.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips