Gezellig Nagenieten arrangement
- Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
-
Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)
-
Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Het Nationale Theater
‘𝘞𝘢𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘰𝘰𝘪𝘵 𝘱𝘳𝘦𝘵𝘵𝘪𝘨𝘦𝘳 𝘸𝘢𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘥𝘪𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘰𝘮𝘥𝘦 𝘎𝘰𝘥𝘰𝘵 𝘥𝘢𝘯 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘨𝘦𝘻𝘦𝘭𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱 𝘷𝘢𝘯 𝘔𝘢𝘳𝘬 𝘙𝘪𝘦𝘵𝘮𝘢𝘯 𝘦𝘯 𝘑𝘢𝘢𝘱 𝘚𝘱𝘪𝘫𝘬𝘦𝘳𝘴?’— NRC
Erik Whien regisseert opnieuw theaterklassieker van Samuel Beckett.
Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.
Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered”.
Een theaterwetenschapper, acteur, regisseur of dramaturg gaat dieper in op de keuze voor het stuk, de bewerking en regie. Ook zal kort op de inhoud van het stuk worden ingegaan, uiteraard zonder hierbij te veel weg te geven.
De inleiding duurt maximaal 30 minuten en is voor €5,- te boeken bij de voorstelling. Je koopt een ticket voor de inleiding in het bestelproces. Na het kiezen van de stoelen kan de inleiding worden toegevoegd. Heb je al tickets voor de voorstelling? Mail of bel dan met onze tickets & servicebalie.
kassa@goudseschouwburg.nl
Tel. 085 239 1501
In 2009 regisseerde Erik Whien Wachten op Godot, toen ‘zijn eerste Beckett’. De voorstelling werd lovend ontvangen. Na successen met Eindspel, Krapps laatste band en Happy Days zet hij na vijftien jaar opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige toneelstuk.
“Met Beckett is de cirkel pas echt rond als je terugkeert bij het begin. Zijn werk gaat in essentie over tijd. Door terug te keren naar dit stuk dat ik als jonge regisseur maakte, ga ik in feite in dialoog met mezelf. In wezen is het leven een raadsel, wat doen we hier? Hoe geven we het zin? De teksten van Beckett durven deze grote vragen te stellen. Ik ben als maker de afgelopen jaren dichter bij mijn eigen kern gekomen. Door het verlies van dierbaren, door het besef van eindigheid, komt er een rauwe werkelijkheid op tafel te liggen. We zijn hier maar kort en we hebben alleen elkaar en de natuur. Vanuit dit gegeven wil ik het stuk nog eerlijker regisseren, dichter bij de kern proberen te komen.” – Regisseur Erik Wien.
‘Een stuk dat je doet voelen hoe vreemd het is om mens te zijn, en dat je tegelijk onbedaarlijk kan laten lachen om jezelf.’— Nederlands Dagblad