Toneelgroep Goudsbloem

In de greep van Grimmstein

  • Locatie Grote Zaal
  • Tijd 19:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 10,00

Toneelvereniging ‘De Goudsbloem’ is sinds 1944 een niet-meer-weg- te-denken begrip. Het is voor vele scholen uit Gouda e.o een traditie om aan het eind van het schooljaar met de hele school een spannende, avontuurlijke of humoristische voorstelling te beleven. Zeer talentvolle leraren en leerlingen spelen, dansen en zingen met veel passie & plezier een week lang de grote zaal van de Goudse Schouwburg plat.

Grimmstein is een geniale maar uiterst eigenaardige uitvinder. Hij heeft drie zelfdenkende robots uitgevonden, waarmee hij de wereld in zijn greep wil krijgen. Te beginnen bij het kunstenaarsdorp Eigenstein. De mensen zijn vriendelijk en aardig tegen elkaar want ’In Eigenstein mag iedereen zichzelf zijn.’ Guusje is een creatief maar verlegen meisje van 16 jaar. Ze kan prachtig zingen, gitaar spelen en dansen. Dat is wat zij het allerliefste doet. Grimmstein vindt het maar niks en neemt haar gevangen, tot groot verdriet van de jonge en knappe Rafael die tot over zijn oren verliefd op haar is. Langzamerhand raken meer en meer dorpelingen in de greep van Grimmstein die de dorpelingen vertelt hoe ze zich moeten gedragen en hoe ze moeten denken. Eigenstein verandert steeds meer in een grijs en supersaai dorp, waar iedereen steeds grimmiger op elkaar reageert. Rafael wil Guusje bevrijden uit de handen van Grimmstein en hem een halt toeroepen. Hij krijgt hierbij de hulp van excentrieke kunstenaar Opa Parkietje. Zal het ze lukken om Guusje op tijd te bevrijden en het dorp uit de handen van Grimmstein te houden? Een spannende, sprookjesachtige en grappige voorstelling vol dans en
liedjes met thema’s:

Jezelf durven zijn
Authenticiteit, originaliteit en creativiteit
Respectvol en vriendelijk met elkaar omgaan
Accepteren van verschillen
Je eigen mening vormen
Laat je je beïnvloeden door social media?

 

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend