Agenda

Sven Ratzke

Marlene

Musical
 • Locatie Grote Zaal
 • Tijd 20:00
 • Pauze Ja
 • Rang 1 € 32,50
 • Rang 2 € 30,50
 • Rang 3 € 19,25
Archief
"Sven Ratzke speelt Dietrich geweldig in al haar kwetsbaarheid, kribbigheid, melancholie en trots. Dit is geen travestie, maar het zuiverste bronwater."
— Het Parool

De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk met internationale ster Sven Ratzke in de rol van legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement de isolatie verkoos.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte ‘Go home Marlene!’ en ‘Verrader!’. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 21e eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling Where are we now over het leven en werk David Bowie, waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

Ratzke is een waardig opvolger van de legende Marlene. Hij toont al haar glamour en kwetsbaarheid. Ratzke doet het fantastisch. Het Berlijnse publiek omarmt deze show met enorm veel enthousiasme en staande ovaties.‘ (★★★★★Die Welt)

Ratzke is van ‘Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt’ en creërt iets unieks met deze avond. Gaat dat zien!‘(★★★★★Berliner Morgenpost)

Hij is puur, eerlijk, raakt je en creërt iets authentieks. Het publiek overspoelde hem met staande ovaties. In Berlijn is een nieuwe ‘Marlene’ opgestaan.‘ (★★★★★Der Tagesspiegel)

CREDITS
Cast: Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong e.a
Tekst: Pam Gems (Piaf), Connie Palmen
Regie: Guntbert Warns (Hedwig and the Angry Inch)
Kostuums: Ian Griffiths (art director Max Mara)

A moving celebration of the woman behind the myth, Marlene was an immediate success when it first opened.
— New York Times
One of the best cabaret performers of his generation.
— Time Out, NYC

Gezellig Nagenieten arrangement

 • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
 • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €11,50 p.p.

Warm Welkom arrangement

 • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

 • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €9,50 p.p.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips