Steyn de Leeuwe in Tofu Cowboy

een muzikale tragikomische onemanshow

Muziektheater
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 19,50

 Tofu Cowboy is een muzikale tragikomische onemanshow over mensen die niet meer mee kunnen komen in de vaart van de huidige maatschappij. Over de dunne grens van wanneer je een zorgverlener en wanneer je juist zorgbehoevend bent. Over de stemmen in ieder zijn hoofd en over de eenzaamheid die ons verbindt. In de corona-tijd moest acteur Steyn de Leeuwe op zoek naar ander werk. Want op het toneel staan mocht niet meer. Hij besloot te gaan werken in de zorg. De enige beroepsgroep die nog wel applaus kreeg. Hij dompelde zich onder in de psychiatrie. Daar hielp hij een jaar lang een groep mensen, maar kreeg steeds meer last van de stemmen in zijn eigen hoofd. Tofu Cowboy is een krankzinnige, virtuoze, muzikale, borderline, onemanshow. Na afloop vraag je je af, wie is er nou eigenlijk gek? 

 

De pers over Tofu Cowboy 

 “Met zijn innemende mix van spel, poëzie en muziek trekt De Leeuwe het publiek direct zijn verhaal in en laat hij de toeschouwers niet los tot hij is uitverteld” – NRC  (★★★★★)  

“Steyn de Leeuwe heeft een enorme energie, apenkooit over het podium en zet een behoorlijke stem op” – de Volkskrant  (★★★★)  

“Een aanstekelijke en humoristische solo, waarbij De Leeuwe voorzichtig een aanzet doet om de vooroordelen en oorzaken van mentale problematiek te doorbreken en herzien” – Theaterkrant 

“Tofu Cowboy is boeiend theater, waarin toneel, poëzie, muziek en alles daartussenin samenvallen in een sterke performance” – Scènes 

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding aangeboden. De inleidingen worden meestal gegeven door een betrokkene bij de voorstelling, zoals de regisseur, de dramaturg, een acteur, etc. De inleiding duurt maximaal 30 minuten en is voor €5,- te boeken bij de voorstelling. Nadat je de stoelen hebt gekozen voor de voorstelling krijg je in het bestelscherm de mogelijkheid om de inleiding bij te boeken. Als je al tickets hebt voor de voorstelling kan je contact opnemen met de afdeling Tickets & Service om een inleiding te boeken. Mail hiervoor met kassa@goudseschouwburg.nl of bel met 085 – 239 1501. 

  Credits 

concept, tekst en spel Steyn de Leeuw
regie Titus Tiel Groenestege 
composities Stathis Elio
lichtontwerp Yuri Schreuders
muzikaal advies Eef van Breen
vormgeving en kleding  Nola van Timmeren 

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips