Scott Hamilton Quartet

Jazz Festival Gouda

Muziek
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30 - 22:00
  • Pauze Ja
  • Rang 1 € 26,00

Jazz Festival brengt het Scott Hamilton Quartet naar Gouda
In een samenwerking tussen Gouda Jazz Festival en de Goudse schouwburg, zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang voor het driedaags jazzfestival dat in de zomer van 2025 zijn comeback gaat maken in de binnenstad van Gouda. Van serieuze jazzliefhebbers tot feestelijke festiviteiten met toegankelijke muziek. Van een brass band die door de straten paradeert tot een kroegentocht met live jazz in intieme settings: het belooft nu al een veelzijdig en bruisend evenement te worden voor iedereen en Gouda staat op het punt om (weer) dé jazzstad van het Groene Hart te worden!

SCOTT HAMILTON QUARTET
Na het succesvolle en drukbezochte Start Up Event in de Goudse Spiegeltent met de Louis Armstrong Celebration Band staat alweer het volgende hoogtepunt op de agenda. De Amerikaanse jazz saxefonist en tenorheld Scott Hamilton komt op woensdag 9 oktober 2024, om 20:30 uur, naar Gouda om samen met zijn kwartet swing, jazz en bop van het allerhoogste niveau te brengen in de Kleine zaal van de Goudse Schouwburg.Het kwartet bestaat uit Scott Hamilton op saxofoon, Rob van Bavel op piano, Hans Mantel op contrabas en Mitchell Damen op drums. Volgens The Guardian weerspiegelt Scott Hamilton de tijdloze essentie van jazz. De tenorsaxofonist staat wereldwijd bekend om zijn meeslepende speelstijl, waarop trompettist Roy Eldridge van grote invloed was. Na jarenlang verschillende instrumenten te hebben uitgeprobeerd, koos hij definitief voor de saxofoon toen hij in New York belandde. Daar deelde hij het podium met jazzlegendes als Ella Fitzgerald, Benny Goodman en Woody Herman.

Over Scott Hamilton
Scott Hamilton, geboren op 12 september 1954 in Providence (Rhode Island), is een Amerikaanse jazzsaxofonist. Hij wordt door The Guardian beschouwd als de tijdloze essentie van jazz vanwege zijn unieke en meeslepende speelstijl, die mede gevormd is door zijn samenwerking met trompettist Roy Eldridge. Hamilton begon pas op 16-jarige leeftijd met de tenorsaxofoon, nadat hij verschillende andere instrumenten had uitgeprobeerd, waaronder klarinet op achtjarige leeftijd. Op 22-jarige leeftijd verhuisde Hamilton naar New York, waar hij werd ontdekt door Roy Eldridge en al snel samenwerkte met jazzlegendes als Anita O’Day en Hank Jones. Hij trok de aandacht van Benny Goodman en Carl Jefferson van Concord Records. Hamilton tourde wereldwijd met talloze jazzgrootheden, waaronder Ella Fitzgerald, Tony Bennett, en Benny Goodman. Hij heeft meer dan 100 albums op zijn naam staan en heeft opgetreden op jazzfestivals over de hele wereld. Sinds de jaren negentig reist Hamilton de wereld rond als solist, waarbij hij ook regelmatig optreedt in Nederland. Hij heeft een sterke band met Nederlandse musici en heeft samengewerkt met nationale groepen zoals Pim Jacobs & Rita Reys en het Trio van Rein de Graaff. In 2010 bracht hij het album “Young at Heart” uit met Rita Reys, en in 2014 verscheen “Scott Hamilton Live at the Jazzroom” met het trio van Rein de Graaff. Hamilton blijft een prominente figuur in de internationale jazzscene met een trouwe schare fans over de hele wereld.

Meer informatie over Gouda Jazz Festival
Start-up 5 mei ’24 – Gouda Jazz Festival

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips