Agenda

Salaheddine – Mohammed, Vrede Zij Met Hem

Specials
  • Locatie Grote Zaal
  • Tijd 19:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 28,50
  • Rang 2 € 26,50
  • Rang 3 € 17,25

Na het succes van de documentaire ‘Van Mekka naar Marrakesh’ waarin Salaheddine op zoek ging naar zijn identiteit als Marokkaans/Nederlandse moslim, komt nu een spectaculair en lang verwacht vervolg op deze docu-film.

In de Docufilm ‘Mohammed, Vrede zij met hem’ onderzoekt Salaheddine de prille beginperiode van deze wereldgodsdienst waar nu bijna twee miljard mensen zich aan toeschrijven. Hoe heeft dit geloof de mensen in het 7e -eeuwse Arabië bereikt? En wie is Mohammed?

Deze unieke film is gemaakt voor een breed publiek. Op een laagdrempelige manier kunnen moslims en niet moslims genieten van een prachtig verhaal en het begin en ontstaan van een wereldreligie veel beter begrijpen. Een unieke Nederlandstalige inkijk in een verhaal die nog nooit in Nederland en België op deze manier is verteld.

In ‘Van Mekka naar Marrakesh’ onderzocht Salaheddine in een geschiedkundige reis hoe de islam precies Marokko had bereikt, en hoe zijn voorouders in het Noord-Afrikaanse land dit beleefden. Een unieke geschiedkundige documentaire, en een verrijking voor het Nederlandse filmlandschap die meer dan tienduizend Nederlanders naar het theater heeft bewogen. Maar in deze nieuwe zoektocht gaat Salaheddine een stap verder. Een zeer groot nieuw project waar hij twee jaar aan heeft gewerkt. Hij gaat namelijk helemaal terug naar het begin: Hoe is de islam ontstaan?

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips