Rijnreisje (6+)
Agenda

Rijnreisje (6+)

De Toneelmakerij & Steef de Jong

Familievoorstelling
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 19:00 - 20:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 19,50

Een muzikale en beeldende reis zonder grenzen.

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te paaien. In ‘Rijnreisje’ neemt multitalent Steef de Jong het publiek mee op deze barre tocht van honderden kilometers, langs de mythen en verhalen van de belangrijkste rivier van Europa. We varen langs het Waterdruppelballet, dat de ontstaansgeschiedenis van de rivier danst en horen de Sprekende Stenen, die zich alleen bij onheilspellend laag water laten zien. We komen langs de grootste waterval van Europa en ontmoeten Lorelei, de nijdige meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. De drie spelers zingen, dansen en performen alles – dorpen, dieren, boten, toeristen

tekst, regie en decorontwerp: Steef de Jong | met: Yung Twan, Jip Bartels en Lucas Schilperoort
Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Iedereen heeft een ticket nodig, ook kinderen die op schoot (kunnen) zitten.

Steef de Jong ontvangt de Johan Kaart Prijs
De jury van de Johan Kaart Prijs kent jaarlijks een prijs toe aan een persoon die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van het theateramusement.
Uit het juryrapport: ‘Steef de Jong heeft de afgelopen jaren met een enorme gedrevenheid, muzikaliteit en een ongeëvenaarde creativiteit een volstrekt eigen theatervorm ontwikkeld en op originele wijze de operette weer aantrekkelijk en voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. Hij is als maker authentiek, maar verliest in zijn eigenzinnigheid nooit de kwaliteit uit het oog’
Opvallend zijn altijd de zelfgemaakte kartonnen decors van de Jong, die op ingenieuze wijze het publiek weten te verrassen.

Na de voorstelling krijg je een drankje bij de limonadebar.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips