Prijswinnende nieuwe makers in 3×30!

Myrte Siebinga, Luuk Ransijn, Boban Benjamin Braspenning

Eigen productie
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30
  • Pauze Nee
Archief

Als schouwburg vinden we het belangrijk om nieuwe makers niet alleen te volgen, maar ook de kans te geven zich aan het publiek te presenteren. Tijdens 3×30 zie je 3 makers waarvan wij denken dat ze potentie hebben. Laat je verrassen door de grote nieuwe talenten van dit moment.

Prijswinnende nieuwe makers in 3×30!

We beginnen 3×30 dit jaar feestelijk met drie makers die in de prijzen gevallen zijn!

Winnaar AKF Publieksprijs 2023: Myrte Siebinga

Myrte Siebinga (1998) is actrice en theatermaakster. Na het succesvol afronden van de MBO Theaterschool in Rotterdam vervolgde ze haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waar ze dit jaar zal gaan afstuderen. Tijdens haar opleiding speelde ze onder andere bij het Nationale Theater, Toneelschuurproducties en werd haar, samen met Thibaud Dooms gemaakte, voorstelling ‘Adolescentje en Adolescentje’ geselecteerd voor het Debuut 2022. Myrte haar werk is een combinatie van cabaret, toneel, kleinkunst en absurdisme. In de tragikomische voorstelling NU VOOR HET ECHIE speelt Myrte naast de rol van zichzelf (waar ze zich al jaren in heeft verdiept), allerlei verschillende personages. Van een kleuter die de lesstof als tweedimensionaal ervaart en inziet dat er systematisch dingen fout gaan, tot een juf die zelf soms ook wel de bevestiging van een glitter 3D sticker kan gebruiken, tot een Amsterdamse uitsmijter die de mensen eraan herinnert dat je niet kan worden ingehaald op je eigen pad. Het leven is namelijk te kort om er te lang over na te denken, maar te lang om er af en toe niet even goed bij stil te staan.

AKF Sonneveldprijs 2023 Luuk Ransijn

Luuk Ransijn werd in 2000 geboren in Alkmaar (Noord-Holland) waar hij ook is opgegroeid. Op jonge leeftijd begon hij al met het maken van muziek en theater. In het voorjaar van 2019 speelde hij zijn debuut-voorstelling op festivals door het land en in het voorprogramma van Sara Kroos.In 2021 won Luuk de publieksprijs van het Griffioen de Stoep Cabaret Festival. Daarna maakte hij een heel seizoen onderdeel uit van de Cabaretpoel. In 2022 bracht hij een EP uit die te beluisteren is op Spotify en andere streamingsdiensten.In 2023 won hij de AKF Sonneveldprijs in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Luuk speelt momenteel zijn voorstelling ‘Vacht’ in de theaters door het hele land.

Winnaar van de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten: Boban Benjamin Braspenning

Boban Benjamin Braspenning is winnaar van de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2021. Naast veelzijdig cabaretier is hij afgestudeerd Econoom en Ethicus. Vanuit zijn studentenkamer heeft hij een muzikaal cabaretprogramma over woningnood geschreven – Boompje Beestje -. Naast autodidact cabaretier is Boban schrijver en illustrator van een kleurrijk kinderboek over banken: Het Bankenwezen: Een waargebeurd sprookje – dat hij in Koninklijk Theater Carré onder de vleugels van George van Houts heeft gepresenteerd.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips