Ons Moeder

Paleis voor de Volksvlijt: Evrim Akiygit en Sabine Beens

Toneel
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 24,00

Van alle onzekerheden in het leven kun je er van één zeker zijn: we hebben allemaal een moeder. Zij heeft je negen maanden gedragen en verdroeg de pijn om je geboren te laten worden. Zij gaf je te eten, voedde je op en zat naast je bed wanneer je ziek was. Zij is jouw voorbeeld. Of juist precies het tegengestelde van wat je wil zijn. En toch sijpelt zij telkens ergens door in je eigen gedrag. 

Iedereen heeft een moeder, maar iedereen gaat hier anders mee om. In ‘Ons Moeder’ gaat Paleis voor Volksvlijt op zoek naar de moederrol in verschillende culturen. Welke slaapliedjes werden er gezongen? Hoe werd er gepraat over liefde? Hoe strafte moeder? Wat was haar lievelingsrecept? En haar diepste droevige geheim? 

Het publiek schuift aan in de keuken bij de actrices Evrim Akyigit en Sabine Beens. Samen spelen en dansen ze, vertellen ze hun verhalen en tonen ze de verschillen en overeenkomsten van hun moeders uit alle windstreken. Om er zo (weer) achter te komen dat ze niets zijn zonder ze… 

Publieksreacties: 

‘’Een hele fijne, mooie, warme en herkenbare voorstelling.’’ 

‘‘De voorstelling kruipt echt naar binnen! Het blijft bij je als een ervaring. Genoten mee een grote G.’’ 

‘‘Het was prachtig, verdrietig en herkenbaar tegelijk.’’ 

‘‘Dat de start van een theaterstuk begint met een inspiratietafel bij een taallesgroep met internationale deelnemers is op zich al bijzonder en als het dan uitmondt in een geweldige weergave van herkenbare thuissituaties als in Ons Moeder is dat gewoonweg fantastisch. (   ) Zo’n project, een aanrader!’’ 

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips