Mooneye + Rosa Butsi

Dit concert is in So What!

  • Locatie
  • Tijd 21:00 - 00:00
  • Pauze Nee

Met het sterke en bejubelde debuutalbum Big Enough, een pak succesvolle singles en een ijzersterke livereputatie behoort Mooneye al enkele jaren tot het kruim van de Belgische indie. Een status die met tweede album ‘Come With Me And Hide’ alleen maar zal groeien.

Het begon voor Mooneye allemaal in 2019, toen de band rond Michiel Libberecht zegevierde in ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Er volgde een ep en met Thinking About Leaving ook een eerste bescheiden hit. In 2021 verscheen debuutalbum Big Enough, met succesvolle singles als Bright Lights (samen met Meskerem Mees), Fix The Heater en Are You Lonely Too. De daaropvolgende tour bracht de band door België en Nederland en tot in Duitsland, waar hun faam sinds een felgesmaakte passage op het bekende Reeperbahn-festival zienderogen groeit.

Eind 2022 ging de band de studio in voor het langverwachte tweede album, en daarvoor wou Libberecht terug naar de basis van de band: intimiteit vanuit een akoestische basis. Inspiratie haalde hij uit zijn voorliefde voor de American way of songwriting, met elementen uit folk en country, en invloeden als Kevin Morby, akoestische Beck en soundtracks van Morricone en Luppi. Het resultaat is een openhartig album van een band die hechter klinkt dan ooit.

Eerste single Lover To Stranger deed het uitstekend op radio en in de alternatieve hitlijsten, en na een solotour door Duitsland (met Ruben Block van Triggerfinger), richt Libberecht het vizier op 2024. Na de release van Come With Me And Hide (9 februari) volgt er een tour door België (o.a. Wilde Westen, De Roma, Het Depot, De Casino, …), Nederland (Paradiso, Muziekgieterij, …) en Duitsland. En dat is tenslotte waar het om draait voor Mooneye, op het podium staan en hun muziek delen met fans en publiek.

OVER DE VENUE
Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What! Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom. De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda. Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend