Marlene Bakker

Oaventuren

Muziek
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 25,00
“ Wat is dit níét normaal mooi..!”
— Daniël Lohues

Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

Marlene is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Met haar prachtige stem en landelijk veelgeprezen debuutalbum RAIF heeft ze inmiddels een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene weten te veroveren. Ook zij die de taal niet machtig zijn, worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek.

In deze voorstelling zal Marlene de mooiste liedjes brengen van RAIF en haar nieuwe album Oaventuren. Daarin wordt ze bijgestaand door haar band bestaande uit gitarist Bernard Gepken (Daniël Lohues, Maaike Ouboter, Rob Dekay), bassist Reyer Zwart (Alex Roeka, VanWyck, Daniël Lohues), toetsenist Ferry Lagendijk (Waylon, Krystl, Gare du Nord, Daniel Lohues) en drummer Micha Porte (Pitou, Luwter, Remy van Kesteren).

Nadat Marlene haar Groningstalige debuutalbum RAIF uitbracht ging haar carrière als een speer. Naast lovende vier -en vijfsterren albumrecensies ontving ze de streektaalprijs voor RAIF en de Bosklopper Bokaal voor beste Groningstalige single voor haar wondermooie lied ‘Waarkhanden’. Ze was vaste support act tijdens de clubtour van Daniël Lohues, speelde op festivals als Grasnapolsky, Oerol, Festival der Aa en Noorderslag en ging op landelijke theatertournee met haar voorstelling RAIF. 

“Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt!” (Nynke Laverman) 
 
“Tot nu toe wat mij betreft het beste album van het jaar.” (Frits Spits – NPO Radio 1 De Taalstaat) 

“Tot nu toe wat mij betreft het beste album van het jaar.”
— Frits Spits - NPO Radio 1 De Taalstaat

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips